Akcija sakupljanja pesticidnog otpada

Od strane Ozon
1 komentar

Danas u Gradskoj kući organizovan je radni sastanak na temu početka akcije skupljanja pesticidnog otpada. Ova akcija počinje 7. juna.

Dušica Pavlović, direktorica Agencije za ruralni razvoj pozvala je što veći broj poljoprivrednika da se odazove ovom pozivu kako bi se prošlogodišnja cifra od 5 tona, ove godine premašila.
Dodala je, da se ova akcija sprovodi u saradnju sa gradom Sremska Mitrovica, poljoprivrednom stručnom službom i agencijom za ruralni razvoj i da će operater za pesticidni otpad ići po selima i da će se tražiti najbolji način za uklanjanje pesticidnom otpada, koji predstavlja opasnost po životnu sredinu i zdravlje ljudi.

Stevan Savčić, direktor poljoprivredne stručne službe rekao je da će poljoprivrednici imati priliku da potpišu ugovore sa njihovom službom o poslovno tehničkoj saradnji.

Darko Gavrilović, predsednik mesne zajednice u Martincima rekao je da su Martinci bili uspešni u prikupljanju otpada, takodje je pozvao sve da se odazovu ovoj akciji.

Dodao je, da je najveći problem odlaganje otpada po njivama i njegovo spaljivanje ali da je do sada taj problem rešavan samo usmeno u priči sa meštanima.

Možda Vam se svidi i

1 komentar

Uskoro u Sremskoj Mitrovici počinje akcija skupljanja pesticidnog otpada | Eko-NEC Milisav PAJEVIĆ 02.06.2021. - 5:12 pm

[…] o akciji skupljanja pesticidnog otpada u Sremskoj Mitrovici pročitajte ovde.Izvor: Ozon Media Sremska […]

Komentari su zatvoreni.