Od danas prijava za vakcinaciju

Od strane Ozon
0 komentar

Građani Srbije od danas popunjavanjem jednostavnog upitnika na portalu www.euprava.gov.rs mogu da iskažu interesovanje za vakcinisanje protiv korona virusa.

Da bi koristili uslugu i prijavili se za vakcinaciju, građani ne moraju da budu registrovani korisnici. Nakon popunjavanja upitnika dobija se SMS i imejl potvrde, a u svakom svakom trenutku je moguće obrisati ili izmeniti iskazano interesovanje.

Kako se popunjava upitnik?

Da bi se iskazalo interesovanje i popunio upitnik, potrebno je da se klikne na dugme “Pokreni uslugu”,
Nakon toga potrebno je popuniti formular i navesti tražene podatke,
Mejl i kontakt telefon je neophodno ostaviti, kako bi nadležni putem mejla i SMS poruke mogli da kontaktiraju i jave termin vakcinacije,
Može se odabrati bilo koji tip vakcine za koji je Agencija za lekove i medicinska sredstva (ALIMS) potvrdila bezbednost, efikasnost i kvalitet, ili željeni proizvođač vakcine (jedan ili više),
Nakon što se uspešno popuni upitnik, na mejl i putem SMS poruke građani dobijaju potvrdu sa detaljima,
Nakon što se iskaže interesovanje, putem mejla i SMS-a, građani će biti obavešteni o terminu i mestu vakcinacije u zavisnosti od prioriteta imunizacije koji definiše Insitut za javno zdravlje “Dr Milan Jovanović Batut”.
Upitnik se može popuniti i za bliže članove porodice, a potrebno je navesti njihove podatke i ostaviti kontakt. Ukoliko član porodice, za kojeg se popunjava usluga, nema mobilni telefon ili imejl, onaj ko popunjava može navesti svoje. Od četvrtka kreće i kontakt centar putem kojeg će građani moći takođe da iskažu interesovanje za vakcinisanje protiv kovida-19.

Možda Vam se svidi i