Objavljena konačna rang lista za IPARD podsticaje

Od strane Ozon
0 komentar

Uprava za agrarna plaćanja Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede objavila je Konačnu rang listu zahteva za odobravanje projekta za IPARD podsticaje u Šestom javnom pozivu za podnošenje zahteva za odobravanje projekta za IPARD podsticaje za investicije u fizičku imovinu poljoprivrednih gazdinstava.


– Projekti će biti odobravani u skladu sa Konačnom rang listom i raspoloživim finansijskim sredstvima, nakon administrativne i terenske kontrole ipunjenosti uslova. Po ovom Javnom pozivu opredeljena su sredstva u iznosu od 6.460.900.000 dinara, a visina podsticaja iznosi od 60% do 70% prihvatljivih troškova investicije, u zavisnosti od toga da li je podnosilac mladi poljoprivrednik i da li se poljoprivredno gazdinstvo nalazi u planinskom području – navode iz Uprave za agrarna plaćanja.


Iznosi podsticaja koje korisnik može da ostvari u sektorima voća, povrća, ostalih useva, grožđa i jaja mogu biti od 5.000 do 700.000 EUR, a za sektore mleka i mesa od 5.000 do 1.000.000 EUR.


Šesti javni poziv u okviru Mere 1, kojim su obuhvaćene investicije u izgradnju objekata, nabavku nove opreme, mašina i mehanizacije, uključujući podizanje zasada voća i grožđa, raspisan je 21.juna 2021. godine.

Konačnu rang listu pogledajte u nastavku:

Možda Vam se svidi i