Nove restrikcije: Delta soj se širi Grčkom

Od strane Ozon
1 komentar

Kako prenose grčki mediji, samo na jednoj zabavi u poznatom bič baru u Atini, zaraženo je stotinak mladih, prenose grčki mediji.Zbog toga su najavljene nove restrikcije. Od sutra svi kafići, restorani, barovi i klubovi moći će da rade samo ako imaju obezbeđena mesta za sedenje.

U poslednja 24 sata registrovano je 1.797 novozaraženih, od kojih više od 1.000 u širem regionu Atike, a preminulo je osam pacijenata. Na respiratoru je 168 pacijenata.

Zamenik ministra civilne zaštite Nikos Hardijas upozorio je da je u poslednih 10 dana prosečna starost novozaraženih 27 godina i da se 32 odsto njih najverovatnije zarazilo na skupovima na otvorenom.“Zarazniji Delta soj možda je postao dominantan i širi se Grčkom“, rekao je on i pozvao građane da se vakcinišu.

Kako je dodao, zabeležen je veliki skok u broju slučajeva koji su se od 28. juna skoro utrostručili. „Vakcinišite se odmah. Posebno mlađa generacija treba da zaštiti svoje roditelje i druge starije“, rekao je on za grčku nacionalnu televiziju ERT.

Izvor: alo.rs

You may also like

1 komentar

Zoran 07.07.2021. - 5:05 pm

Samo će se lud i glup vakcinisati… alfa, beta, gama, delta, eta, eto ti tako…

Komentari su zatvoreni.