NIŽI POREZ NA VOZILA STAROSTI OD PET DO 20 GODINA, PREKO 20 – OSTAJE ISTO

Od strane Ozon
0 komentar

Vlasnici vozila starih od pet do 20 godina od iduće godine plaćaće niži porez prilikom registracije. Kako je najavljeno iz Ministarstva finansija, nacrt izmena zakona je sačinjen i upućen Vladi na usvajanje. Oni koji voze automobile starije od 20 godina neće plaćati manji porez u odnosu na dosadašnji, potvrđeno u Ministarstvu finansija.

„Ministarstvo finansija sačinilo je Nacrt zakona o izmenama i dopunama Zakona o porezima na upotrebu, držanje i nošenje dobara i uputilo Vladi, radi utvrđivanja predloga, imajući u vidu da se tržišna vrednost putničkih vozila radne zapremine motora preko 2000 kubika brže umanjuje po osnovu starosti u odnosu na ostala motorna vozila. S tim u vezi, ukazala se potreba da se kod oporezivanja porezom na upotrebu motornih vozila doslednije sprovede ustavni princip oporezivanja srazmerno ekonomskoj moći obveznika“, obrazlažu u ministarstvu.

Navedenim izmenama i dopunama predloženo je da se umanji poresko opterećenje za ta vozila starosti preko pet do dvadeset godina.

Izvor Kamatica

Možda Vam se svidi i