Nema otvaranja ugostiteljskih objekata

Od strane Ozon
0 komentar

Krizni štab za borbu protiv koronavirusa doneo je odluku da nema ublažavanja protivepidemijskih mera, odnosno otvaranja ugostiteljskih objekata.

Ipak, određene odluke i preporuke jesu donesene. Naime, kako nezvanično saznajemo, odlukom Kriznog štaba revakcinisani građani Srbije moći će da se vrate u Srbiju iz inostranstva bez PCR testa i bez karantina.  Takođe, preporuka školama je da mlađe osnovce – od 1. do 4. razreda – u školu pozivaju samo ako je neophodno zbog zaključivanja ocena.

Gojković: Sve postojeće mere koje imamo daju nam da nemamo eksponencijalni rast koronavirusa. Svi oni koji budu potpuno vakcinisani, sa potvrdom vakcinacije iz Srbije, moći će da uđu u zemlju bez PCR testa i izolacije.

Gojković je takođe rekao da jedna doza AstraZeneke predstavlja istu “meru” kao dve doze kineske, ruske i Fajzer vakcine.

U ovom trenutku, ovo su (okvirno) mere koje su na snazi:

*Ne rade ugostiteljski objekti i tržni centri, koji su označeni glavni “akumulatori” zaraze;

*Nakon “korekcija” mera, od ponedeljka ponovo rade fitnes instruktori, teretane, frizeri, kozmetički saloni;

*Neki od objekata koji su otvoreni imaju ograničenja broja ljudi koje smeju da prime: oni u kojima se dešava neka vrsta vežbanja (fitnes centri) imaju ograničenje od 16 kvadratnih metara po čoveku; frizeri su se, s druge strane, izborili da se na njih ne odnosi ograničenje od 9 kvadrata;

*U svim objektima je pojačana inspekcija

You may also like