Nedimović: Radovi na seoskim saobraćajnicama – Buduća veza za ozbiljnu turističku infrastrukturu

Od strane Ozon
0 komentar

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović svečano je danas otvorio i poručio da su rekonstruisani seoski putevi od velike važnosti za naša sela, opstanak stanovništva i privrede.

“Vlada Republike Srbije u zadnjih godinu dana na teritoriji Sremske Mitrovice uložila je pola milijarde dinara u seosku infrastrukturu, najvećim delom u putnu infrastrukturu, to je put kroz Šuljam, sad Bešenovo, Mačvanska Mitrovica. Treba da počnu radovi na vezi izmedju Mandjelosa i Grgurevaca, dakle radi se stalno, i ja mislim da to može spasiti naše selo. Ovaj put koji je sada uradjen je ustvari veza prema budućem turističkom kompleksu koji je sada sa obe strane opasan širokim prostranim putevima, i od Beočina i od Mitrovice. Mi nameravamo da od Bešenova i ovog dela Fruške Gore napravimo ozbiljnu, da tako kažem, turističku oazu, i verujem da će sve to biti vrlo brzo vidljivo. Ozbiljni radovi su počeli na Belom Kamenu, očekujem da će od onoga što je nekada predstavljalo problem, da to bude naša prednost u godinama koje su ispred nas.” rekao je Nedimović.

Saobraćajnica prema naseljenom mestu Bešenovo, u potpunosti je rekonstruisana. Ova saobraćajnica  je ključan alternativni pravac prema Fruškoj gori.

Radovi na rekonstrukciji saobraćajnice iz putnog pravca Veliki Radinci, prema Bešenovu i Šuljmu su završeni. Sada su i stanovnici naseljenog mesta Bešenovo dobili  jednu savremenu saobraćajnicu.

Grad Sremska Mitrovica zajedno sa republičkim organima, nastavlja da ulaže u infrastrukturu. Vrednost radova je 92 miliona dinara i u potpunosti ih je finansiralo Javno preduzeće „Putevi Srbije”. Urađena je  rekonstrukcija  i proširenje postojeće saobraćajnice, zatim ojačavanje nosećih slojeva saobraćajnice i sada planum kolovoza iznosi osam metara, to znači šest metara asfalta i po metar bankine sa svake strane, što govori o tome da je ovo zaista postala jedna ozbiljna i pre svega, bezbedna saobraćajnica.

Ministar Nedimović je rekao da se na “Belom Kamenu”, jezero kod Bešenovačkog Prnjavora, sad se radi rekultivacija zemljišta, to radi Lafarž, da ga dovedu u takvo stanje da se tu mogu podizati turistički kompleksi, a kog će ti kompleksi tipa biti, Nedimović je rekao da će to  urbanisti kao struka, odlučiti. 

On je naglasio da ovo što je do sada uradjeno je važno jer je obezbedjena infrastruktura, da svako može da dodje do te tačke bez ikakvog problema.

“Ostao nam je još jedan deo puta da spojimo od Bešenovačkog Prnjavora do Bešenova, a to će se desiti do jeseni, i onda bukvalno iz Mitrovice može da se dodje, za pet minuta do Belog Kamena, do krajnje tačke opštine Sremska Mitrovica. Ne treba zaboraviti da se veliki voćnjaci nalaze na 1.5 kilometara vazdušnom linijom do Belog Kamena, tako da ovo postaje jedno mesto gde će biti prostora za šetnju, vožnju bicikla, turističke panorame, i da prodajemo našu hranu svima koji budu dolazili na ovo mesto.”

Radovi na Belom Kamenu su trenutno u toku, dodao je Nedimović i rekao da očekuje da se u narednih par meseci nadje ozbiljan investitor i da tu počne da se gradi. A što se tiče infrastrukture, Nedimović je rekao da će ona biti gotova u naredna četiri meseca.

Tokom otvaranja rekonstruisanog puta u Bešenovu, Nedimović je najavio još nekoliko infrastrukturnih radova, most u Mačvanskoj Mitrovici koji će se raditi za dva meseca, radiće se put izmedju Mandjelosa i Grgurevaca i jedan deo infrastrukture na ulazu u grad Sremska Mitrovica.

Dragoljub Laketić, predsednik Mesne zajednice Bešenovo rekao je da se na Vidovdan, po verovanju starih sve vidi, pa se vidi i saobraćajnica koja je uradjena. Dodao je da su inicijativom ministra dobili traženi put, neizmerno su zahvalni Republici Srbiji, ministru i svima koji su učestvovali.

Možda Vam se svidi i