Nedimović najavio otvaranje Fakulteta u Sremskoj Mitrovici

Od strane Ozon
0 komentar

Prilikom otvaranja novog objekta dečijeg vrtića u Laćarku ministar Branislav Nedimović najavio je i otvaranje fakulteta u Sremskoj Mitrovici. Otvaranje Fakulteta, po njegovim rečima, neophodno je zbog daljeg razvoja grada.

Prilikom otvaranja objekta dečijeg vrtića u LaćarkuNedimović je napomenuo da jVlada Republike Srbije u okviru projekta Svetske banke izdvojila za predškolsku ustanovu u Laćarku 105 miliona dinara s tim što je lokalna samouprava imala obavezu da uradi komunalnu infrastrukturu, projektnu dokumentaciju i da rekonstruiše stari vrtić.

Ovo je jedan od 35 projekata koje finansira država preko kredita Svetske banke na prostoru čitave Srbije. Sremska Mitrovica je prva u toj priči, bili su najbrži, najspretniji da povuku sredstva i da realizuju, rekao je Nedimović.

“Sada je akcenat na ovoj drugoj fazi, na obrazovanju, na kulturi i idemo na još jedan novi korak, to je nauka odnosno otvaranje Fakulteta strukovnih studija u Sremskoj Mitrovici, do sada smo imali za vaspitače i eventualno medicinske radnike, idemo korak dalje, i za prehrambenu industriju i poljoprivredu, pokušaćemo zajedno sa Vladom da otvorimo jednu takvu instituciju koja je neophodna Mitrovici zbog razvoja. Više od 50% ljudi žive od poljoprivrede, potpuno je normalno da se bavimo hranom i poljoprivredom, nama fale pogonski inženjeri.” rekao je podpredsednik Vlade Republike Srbije Branislav Nedimović.

Plan je da Dom Vojske bude baza, on će se koristiti za edukaciju, predavanje za ljude koji će biti na fakultetu strukovnih studija, s tim da bi laboratorije koje se nalaze u školi TŠC potpuno opremili i rekostruisali, kako bi ove laboratorije koristili za praktični deo, plus što bi se dodatno usavršavanje vršilo u voćnacima i fabrikama

Na mestu nekadašnjeg doma JNA bi trebao da se nađe Fakultet.  Dom JNA se nalazio u vlasništvu Ministarstva odbrane, pre dve godine ovaj objekat je prešao u vlasništvo Grada Sremska Mitrovica.

You may also like