Aktivnosti Zavoda za Javno zdravlje povodom “Nedelje imunizacije”

Od strane Ozon
0 komentar

Nedelja imunizacije u Evropskom regionu Svetske zdravstvene organizacije (SZO) obeležava se od 24-30. aprila. SZO je pokrenula inicijativu za oragnizovanje Nedelje imunizacije u oktobru 2005. godinesa idejom da se pažnja opšte javnosti i zdravstvenih radnika usmeri na značaj imunizacije kao najefektivnije i najefikasnije mere primarne prevencije, u koju se od početka uključila i Republika Srbija. 

Zavod za Javno zdravlje Sremska Mitrovica, podseća da se treća nedelja aprila kao i svake godine, obeležava kao Evropska nedelja vakcinacije , s ciljem da se ukaže na značaj prevencije zaraznih bolesti vakcinacijom, naročito u vreme pandemije COVID-19 koja je aktuelna u zemlji i svetu. 

Tim povodom Zavod za javno zdravlje Sremska Mitrovica u saradnji sa Domom zdravlja i Crvenim krstom Sremska Mitrovica organizovaće manifestaciju postavljanjem štandova sa zdravstveno promotivnim materijalom namenjen informisanju gradjanstva o značaju i preporukama za imunizaciju kako bi sačuvali zdravlje svoje zajednice. 

Manifestacija će biti održana u četvrtak 22.04.2021 na javnoj površini tržnog centra “STOP SHOP”, Bulevar Konstantina Velikog 74, Sremska Mitrovica u 13:30 časova.

U narednom periodu u planu je nastavak aktivnosti na promociji značaja imunizacije protiv bolesti COVID-19 koji će ZZJZ sprovoditi sa Domovima zdravlja na teritoriji okruga u cilju što boljeg informisanja gradjana, postizanje sigurnosnog obuhvata stanovništva imunizacijom i stvaranja kolektivnog imuniteta.

Možda Vam se svidi i