Nedelja predškolskog sporta

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Sportski savez Grada Sremska Mitrovica je pod pokroviteljstvom Gradske uprave za kulturu i sport krenuo u obeležavanje nedelje predškolskog sporta koja se obeležava na celoj teritoriji Republike Srbije.

Tokom cele nedelje biće organizovani poligoni u kojima će deca predškolskog uzrasta da se takmiče.

U ovim takmičenjima neće biti pobednika, svaki mališan će dobiti diplomu za osvojeno prvo mesto.

Danas i tokom cele nedelje, učesnici su predškolci ustanove „Pčelica“ a danas na Atletskom stadionu je vrtić „Đurđevak“.

Načelnik Gradske uprave za kulturu i sport, Vasilj Ševo rekao je da mu je veliko zadovoljstvo prisustvovati jednom ovakvom događaju i da nema ništa lepše od mladih sportista koji tek počinju da se bave sportom.

„Jedan od najvažnijih segmenata u razvoju deteta je sport, a naročito predškolski sport. Grad Sremska Mitrovica je učestvovao na mnogim sportskim takmičenjima, kako opštinskim, republičkim tako i u međuokružnim i upravo je bazu za takva takmičenja stekla u ovakvim manifestacijama gde se ova dečica lagano rastrčavaju. Mi pre svega moramo da stvorimo uslove da su deca u predškolskom uzrastu organizovana u smislu vežbanja, da redovno vežbaju. Na taj način razvijaju svoje telo i svoj duh, postaju socijalna i uče da se druže, možda jednog dana neko od njih postane i profesionalni sportista. Zaista ćemo ovakve manifestacije sprovoditi što više, cilj nam je da imamo takvu bazu kako školskog tako i klubskog sporta na nivou grada Sremska Mitrovica.“ rekao je Ševo.

Vesna Lukić, defektolog PU „Pčelica“ rekla je da deca treba da se bave sportom, da je sport jako važan za sam razvoj dece, i podržala je inkluziju u predškolskim ustanovama.

Deci koja su učestvovala je bilo zanimljivo a najviše im se dopala aktivnost provlačenja lopti kroz razne prepreke.

Možda Vam se svidi i