Na obroncima Fruške gore niče naselje Popovica Lux

Od strane Ozon
0 komentar

Još jedno ograđeno naselje, o kojima je eKapija nedavno pisala, upravo niče u Srbiji. Na obroncima Fruške gore, u Sremskoj Kamenici, u toku je gradnja luksuznog naselja Popovica Lux.

Investitor je firma Erker plus doo iz Novog Sada, koja od novembra prošle godine gradi naselje od 16 individualnih kuća na zajedničkoj parceli.

Foto Facebook Popovica Lux

Kako je za ekapiju rekao direktor firme Stevan Pejić, plan je da se prvih osam kuća završi do marta.

  • Svaka kuća imaće tri nivoa na površini od 183 m2, sopstveni ulaz, nekoliko parking mesta i dvorište od oko 200 m2. Sada nam je na ozelenjavanje dvorišta koje se ne može uraditi tokom zime, pa će to biti ostavljeno za proleće, a nakon završetka drvog dela kompleksa krećemo da gradnjom preostalih osam kuća – kaže Pejić.

On dodaje da će naselje biti ograđeno i imaće rampu i video-nadzor, koji će imati i svaka kuća ponaosob, kao i protivprovalni sistem i kompletan smart home koncept sa podnim grejanjem i multisplit sistemom hlađenja.

Zanimljivo je da će kuće imati ravne krovove sa postavljenim đakuzi kadama.

  • Ovo je sasvim nov i drugačiji koncept gradnje stambenog naselja u Novom Sadu, koncept zasebnih kuća na jednom mestu zamišljen po ugledu na nemačku kulturu stanovanja, sa pogledom na kompletan Novi Sad, na sve mostove, na Dunav, na Petrovaradinsku tvrđavu – kaže Pejić za naš portal, koji ističe da je interesovanje kupaca za projekat koji potpisuje novosadski arhitektonski studio mArhi, već veliko.

Navodi i da je ovo prvi projekat ovog tipa firme Erker plus, ali da je u planu nastavak gradnje ovakvih naselja, na istoj lokaciji.

ERKER PLUS – POPOVICA LUX – YouTube

Izvor eKapija

Možda Vam se svidi i