Na Iriški venac ne može bez zimske opreme

Od strane Ozon
0 komentar

Na delu Iriškog venca obustavljen je saobraćaj za teretna motorna vozila zbog snega.

Saobraćaj za teretna vozila je obustavljen na prevoju na Iriškom vencu (put između Petrovaradina i Iriga, raskrsnica za Vrdnik).

Iz zimske službe Puteva Srbije apeluju da učesnici u saobraćaju koriste zimske pneumatike, da bez zimske opreme i lanaca ne kreću na put, poštuju ograničenja brzine i da prilagode brzinu kretanja zimskim uslovima na putu.Iz Javnog preduzeća „Nacionalni park Fruška gora“ vozačima se savetuje poseban oprez i apeluje da se ne kreće na put bez obavezne zimske opreme.

Patrole saobraćajne policije kontrolišu prilaze Iriškom Vencu iz pravca Irig-Novi Sad i iz pravca Novi Sad-Irig.  Zabranjen je saobraćaj teretnim vozilima a putnička vozila bez zimske opreme ne propuštaju se. Tehničke službe nadležnih organa za održavanje puteva obaveštene su i aktivne.  

Čuvarska služba JP „Nacionalni park Fruška gora“ od ranih jutarnjih časova imala je više 20 intervencija usled nepropisnog ponašanja vozača u saobraćaju kao i usled neadekvatne zimske opreme putničkih vozila. 

Vozače danas na putevima u Srbiji očekuju otežani uslovi za vožnju, zbog snega, smanjene vidljivosti i pojačanog severnog vetra, saopštio je Auto-moto savez Srbije (AMSS). 

Saobraćaj je usporen u planinskim krajevima, a na pojedinim deonicama ima više od pet centimetara snega na kolovozu pa je korisna upotreba lanaca. Prema izveštaju AMSS-a jutros od 6.00 na graničnim prelazima na teretnim terminalima kamioni čekaju samo na Šidu oko sat vremena, i na Batrovcima oko sat i po.

Možda Vam se svidi i