Na graničnim prelazima Batrovci, Šid zadržavanje na izlazu za teretna vozila 180 minuta. Haos na graničnom prelazu Gradina

Od strane Ozon
0 komentar

Zbog zadržavanja vozila na graničnom prelazu Gradina, formirana je kolona teretnih motornih vozila do naplatne stanice Dimitrovgrad.

Kako je saopštilo Javno preduzeće „Putevi Srbije“, na naplatnoj stanici Dimitrovgrad obustavljen je prolaz za teretna motorna vozila. Na Obilaznici oko Beograda, od tunela „Straževica“ ka Bubanj Potoku, saobraćaj se odvija usporeno. 

Javnost će biti blagovremeno obaveštena o normalizaciji saobraćaja na navedenom putnom pravcu.

Na naplatnim stanicama na autoputevima u Republici Srbiji nema zadržavanja vozila. 

Prema informacijama Uprave granične policije u 07:35, na graničnim prelazima Horgoš, Batrovci, Šid zadržavanje na izlazu iz zemlje za teretna motorna vozila je 180 minuta, na Kelebiji 120 minuta, a na graničnim prelazima Bezdan i Gradina 60 minuta. 

Na ostalim graničnim prelazima nema dužeg zadržavanja za sve kategorije vozila. 

Na auto-putu E-75, do 30. juna, zbog izvodjenja radova na uklapanju Kraka 3 sa novoizgradjenom petljom „Bubanj Potok“, u smeru ka Nišu, izmenjen je režim saobraćaja, od bivše naplatne stanice „Bubanj Potok“ do skretanja za „IKEA“ (petlja „Tranšped“). 

Saobraćaj u smeru ka Nišu odvija se preticajnom saobraćajnom trakom desnog kolovoza auto-puta, kao i preticajnom trakom suprotnog smera Niš-Beograd, dok se saobraćaj u smeru ka Beogradu odvija zaustavnom i voznom saobraćajnom trakom. 

Sa Obilaznice oko Beograda za saobraćaj je zatvoren prolazak podvožnjakom ispod auto-puta, pa se saobraćaj sa Obilaznice oko Beograda, u smeru ka Beogradu, odvija preko petlje Tranšped. 

Na auto-putu E-75, od petlje Ostružnica do petlje Orlovača, do 31. jula, od 7 do 17 sati (osim nedelje), izvodiće se radovi na zameni elastične odbojne ograde u razdelnom pojasu, u smeru ka Bubanj Potoku. Saobraćaj se odvija desnom (voznom) saobraćajnom trakom, a za saobraćaj zatvorena leva saobraćajna traka. 

Na auto-putu E-75, petlja Umčari – petlja Vodanj, od danas do 22. juna obavljaju se radovi na rehabilitaciji kolovoza, u smeru ka Nišu. U smeru Beograd – Niš, za saobraćaj zatvorena preticajna i vozna saobraćajna traka, a saobraćaj se odvija zaustavnom saobraćajnom trakom i preticajnom saobraćajnom trakom suprotnog smera. U smeru Niš-Beograd za saobraćaj zatvorena preticajna saobraćajna traka, a saobraćaj se odvija voznom i zaustavnom saobraćajnom trakom. 

Na putu Breždje – Divčibare, na deonici Krčmar – Divčibare, do 30. juna obustavljen je saobraćaj zbog radova na rehabilitaciji. Alternativni putni pravac – obilaznica Mionica – Divci – Valjevo – Kaona – Divčibare, navodi se u saopštenju.

You may also like