Mogućnost priključenja na gas u naselju Matije Huđi očekuje se od septembra ove godine

Od strane Ozon
0 komentar

Javno preduzeće “Srem-gas” u tiku je sa pripremom  dokumentacije za naselje Matije Huđi u Sremskoj Mitrovici. Generalni projekat već je pripremljen, kao i studija opravdanosti izgradnje gasne mreže za ovo naselje. 

“Krenuli smo u ishodovanje dokumentacije, prvo mora da se dobije građevinska dozvola i ostala dokumentacija, nadam se da bi do septembra mogli da krenemo sa radovima”, rekao je Dragan Budošan direktor JP „Srem-gas“ 

Mesna Zajednica Matije Huđi, prošle godine je izrazila zainteresovanost i poslala dopis JP “Srem gas”, gde kažu da žele da to naselje bude priključeno na gas. Na osnovu toga JP Srem Gas je pripremio plan gasifikacije za 2021 godinu, koji je prošao Skupštinsku proceduru.

“Mi smo u plan i program poslovanja za 2021 stavili i gasifikaciju naselja Matije Huđi, to podrazumeva da se prvo urade projekti, da se ishoduje sva dokumentacija. Mi ćemo kroz projekte obraditi kompletno naselje a izvođenje će zavisiti od broja zainteresovanih, rekao je Budošan.

“Radićemo po zainteresovanosti građana, videćemo kako ćemo postupati. Trenutno je koncept, da uđemo sa gasovodom velikog prečnika u naselje, gde će se po zgradama praviti regulacione stanice ukoliko je dovoljno zainteresovano. A razmišljamo i da stavimo više regulacionih stanica na jednu zgradu, tako da ukoliko bi u jednoj zgradi bio mali broj zainteresovanih mogli bi da povežemo obe zgrade.”

Javno preduzeće “Srem-gas” je u 2020. godini na teritoriji grada Sremska Mitrovica uradilo 350 priključaka na dasovodnu mrežu, dok je za ovu godinu potpisano već 50 ugovora za uvođenje gasa.

Možda Vam se svidi i