Organizacija Međunarodnog simpozijuma književnosti i festival LITEROMA iz Kolkate u Indiji dodelila je Nedeljku Terziću priznanje LITEROMA HAL FAME – ISLAF 2020.

Nedeljko Terzić, pisac iz Sremske Mitrovice, ovom priznanjem ušao je u Kuću slavnih pisaca.

Nedeljko Terzić je primio čestitke od direktorke simpozijuma i festivala gospođe Retvike Banerje s pozivom da se i dalje odaziva i učestvuje u njihovim programima.


Osim ovog vrednog priznanha, Terzić je uvršten i u najnoviji projekat Italijana Italo Lanfredini iz Mantove.
Lanftedini je čuveni svetski umetnik koji pravi velike skulture-instalacije u prostoru. On je uvrstio u svoj najnoviji projekat „more-čamac“ i pisca Nedeljka Terzića, kojeg je za to predložila književnica iz Izraela Gili Haimovič.

U ovom projektu već su angažovani pesnici iz cele Evrope, Amerike, Rusije, Japana, Kine, Australije, Saudijske Arabije, Turske, Izraela, Bangladeša, Italije…

Nedeljko Terzić je za ovaj projekat poslao pesmu u rukopisu napisanu ćirilicom „Panonska Atlantida“ koja će biti predstavljena uporedo i na italijanskom u prevodu Nataše Butinar, pesnikinje i prevodioca iz Trsta.


Simbolična instalacija Itala Lanfredinija je ručno izdubljen čamac od debla stoletne topole, sa drvenim kovčegom u sredini. Do instalacije se dolazi preko strugotina i iverja od drveta ostalih posle izrade čamca tako da koraci po njima podsećaju na šumove mora.
U književnoj radionici pisca, Nedeljka Terzića, kako sam kaže, nema ništa novo, sve je „po starom“, čuva avionske karte za Međunarodni festival pisaca u Solimanu u Tunisu, a tu ga čekaju i nova priznanja.

Možda Vam se svidi i