Krizni štab zaseda u 10. Da li će kafići raditi duže?

Od strane Ozon
0 komentar

Sednica Kriznog štaba za borbu protiv pandemije koronavirusa, zakazana za danas u 10 časova. Politički deo štaba već dugo najavljuje popuštanje mera, dok se politički deo zalaže za popuštanje mera i produžavanje radnog vremena ugostiteljskih objekata, medicinski deo štaba i dalje nije za popuštanje. Posebno pitanje je i održavanje utakmice fudbalske utakmice između Crvene Zvezde i Milana. 

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić juče je rekao da očekuje da će „radno vreme ugostiteljskih objekata biti produženo do 22 sata već sledeće nedelje“ jer, kako je istakao, „u Srbiji se već sprovodi vakcinacija i nema dramatičnog skoka u broju zaraženih virusom korona“.

Epidemiolog i član Kriznog štaba Branislav Tiodorović istakao je za RTS da je epidemijska kriva zaravnjena na visokom nivou i da svaki dan imamo barem 20 do 25 odsto potvrđenih od ukupnog broja testiranih.

„U poslednjih nekoliko dana raste nam broj prvih pregleda u kovid ambulantama što govori da je virus tu. Javljaju se čak i porodične infekcije i moramo da računamo da je zbog lepog vremena, došlo do većeg opuštanja, jer nisu korišćene sve mere koje su predviđene“, poručio je Tiodorović.

Možda Vam se svidi i