Ministar Branislav Nedimović primio revakcinu na novom punktu – Gradska plaža Sremska Mitrovica

Od strane Ozon
0 komentar

Branislav Nedimović, potpredsednik Vlade i  ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, je danas 13. juna primio  revakcinu Oxford-AstraZeneca protiv COVID-19.

Nedimović je 23. marta primio  prvu vakcinu Oxford-AstraZeneca protiv COVID-19, u ambulanti u Mačvanskoj Mitrovici.

Ministar u Vladi Srbije je posle vakcinacije rekao da je posle tri meseca, primio revakcinu Oxford-AstraZeneca, onu vakcinu koje se svi bezrazložno boje, i pozvao sve da se vakcinišu.

Nedimović je rekao da u Sremskoj Mitrovici ima oreko 52 posto vakcinisanih a skoro 50 procenata revakcinisanih, i da mitrovčani mogu da iskoriste priliku da na plaži, gde će biti punkt celog leta, da se vakcinišu. “Svi koji su imali Koronu, znaju šta je, koliko je opasna. Nisu verovali u to, ja mislim da sada veruju. A oni koji nisu oboleli mogu da pitaju one koji jesu, pa će videti da to nije naivno. 

Ministar je naglasio da je mitrovačka Kovid bolnica ispražnjena, obolelih nema više u Hiruškom bloku bolnice, i da se sada taj deo bolnice sredjuje ako bude bilo potrebno za, kako je rekao “ne daj bože, neki novi talas”.

“ U Mitrovici nemamo nikoga više na respiratorima, što je prvi put posle godinu i više. Juče nije bilo ni jednog pozitivnog, ni na brzom testu, ni na PCR, liči da ide na dobro, i verovatno ćemo od sutra da se još više otvaramo, verovatno će krenuti mature, videćemo kako će to ići. Mladi, bilo bi idealno da se vakcinišu”, rekao je Nedimović.

You may also like