Mehanizacija prebačena na seoske puteve. PUTARI ĆE RADITI CELU NOĆ

Od strane Ozon
0 komentar

Prvi sneg koji je danas pao u Sremskoj Mitrovici, zatekao je nespremne putnike van gradskih sredina. Rad Zimske službe danas je reorganizovan zbog mnogih problema na seoskim putevima.

Zamenik gradonačelnice grada Sremska Mitrovica, Petar Samardžić, uputio je apel za građane da ne kreću na put noćas bez preke potrebe, istovremeno apelovao je i da građani očiste ispred svojih kuća.

  • Na ovaj način će pomoći zimskim službama u obavljanju akcije čišćenja snega, posebno na pešačkim površinama. JKP „Komunalije“ započinju noćnu akciju čišćenja pešačkih staza, trotoara i autobuskih stajališta, što će ponoviti i u ranim jutarnjim časovima i sutra tokom dana, rekao je Petar Samardžić.

Za vrtiće i škole na teritoriji grada Sremska Mitrovica obezbeđene su dovoljne količine soli i rizle,.

  • Sve ustanove su obezbeđene dovoljnim količinama soli i rizle, naravno i ostalom opremom koja je potrebna u ovakvim uslovima. JKP „Komunalije“ obezbedilo je i dodatne količine koje će im biti na raspolaganju i sutra i u narednim danima ukoliko za tim bude potrebe. Ekipe putara su od jutros na terenu, rade punim kapacitetom, mogu slobodno reći pojačanim kapacitetom, s obzirom da su angažovana i dodatna vozila.

Danas je najviše problema zbog smetova bilo na Fruškogorju. Fruškogorska sela i putevi, su bili pod smettovima i iz tog razloga urađena je reorganizacija Zimske službe.

Uradili smo reorganizaciju zimske službe i fokus smo usmerili na Fruškogorje, tako da će se tokom cele noći čistiti pravci prema Divošu, Čalmi, prema Ležimiru, Manđelosu i prema Velikim Radincima, odnosno dalje prema Bešenovu, Grgurevcima i prema Šuljmu, tako da će se do ranih jutarnjih časova pročistiti ove deonice, probiti zastoji kako bi se ekipe ponovo ujutru vratile i nastavile sa gradom, Jarkom, Šašincima i Mačvanskim selima. Tamo gde smo imali najveće probleme pored smetova probleme su pravili i putnička vozila koja su ostajala u snegu, uglavnom bez zimske opreme i zimskih guma, to je dodatno usporilo zimske službe u prioritetnim zadacima čišćenja snega i apelujem i molim građane da ne kreću na put bez preke potrebe a posebno ne bez zimske opreme“, rekao je Samardžić.

Trenutno su putarske službe u akciji pročišćenja, kritičan je pravac prema Čalma.

  • Mislim da dok smo ovde da je ta deonica pročišćena i da su izvučena sva vozila koja su bila u snegu i kamion grtalica koja je ostala u snegu. Put prema Manđelosu i prema Ležimiru je očišćen skroz, autobusi prolaze, imali smo problem tokom dana višečasovnog čekanja kod deonice račvanja prema Šuljmu, Grgurevcima i Radincima ali i te deonice su probijene.
    Trenutno je na raspolaganju osam vozila Hidrograđevinara, angažovana su još nekoliko dodatnih iznajmljenih vozila za ove potrebe i vozila Sremputa koja čiste na svojim deonicama. Za Mačvansku Mitrovicu i ostala sela trenutno je angažovano jedno vozilo. Što se tiče grada, centralne ulice i prioritetni putevi su pročišćeni, trenutno nekoliko vozila radi prilaze, sporedne ulice tako da mislim da do ujutru neće biti većih problema što se tiče prohodnosti u gradu. 

Iz JKP „Komunalije“ najavljuju neprekidan rad na gradskim deonicama.

  • U toku ranih jutarnjih sati, naše ekipe su bile na terenu da izvrše posipanje soli i rizle na pristupima javnih ustanova. Jutros smo posuli specijalni rastvor za behaton, natrijum – hipohlorid, u delovima grada gde se nalazi behaton. Ono što nas večeras očekuje i što naše ekipe rade jeste izlazak na teren sa šest vozila sa ralicama, komunalije će očistiti trotoare, autobuska stajališta i pristupe javnim ustanovama. Takođe, suočili smo se i sa obaranjem više stabala na više lokacija u gradu, ekipe zelenila su bile na terenu i urgentna stabla su uklonjena, odnosno stabla koja su pala na puteve i parkirališta. Ove padavine se očekuju čitavu noć i sutra.“ rekla je Tamara Milković, JKP Komunalije.

Možda Vam se svidi i