Sremska Mitrovica – Centar za kulturu „Sirmiumart”, iz Sremske Mitrovice, povodom organizovanja međunarodnog festivala poezije mladih pesnika „Mašta i snovi”, raspisuje Pesnički konkurs za sve učenike osnovnih i srednjih škola.

Кonkurs nije tematski i omogućava mladim pesnicima apsolutnu slobodu umetničkog izraza.

Uslovi konkursa:

-jedan autor može poslati najviše 3 pesme, svaku dužine do 24 stiha (reda); -pesme autora iz Republike Srbije se šalju redovnom poštom (svaka u tri posebna primerka i u štampanoj formi); – pesme autora iz inostranstva šalju se elektronskom poštom (jedan primerak ili po jedan od svake ako ih je više od jedne); – ispod svakog primerka pesme potrebno je napisati sve podatke (ime, prezime, razred, naziv škole, mesto, poštanska adresa, broj telefona i e-mail adresa); – u skladu sa prethodno pomenutim, sve radove dostaviti do 15. marta 2022. godine na email adresu:
E-mail: mastaisnovi@gmail.com 

Stručni žiri će odabrane najuspešnije radove svrstati u tri kategorije, a njihovi autori će steći pravo učešća na 11 međunarodnom festivalu poezije mladih pesnika „Mašta i snovi”.

Кategorije su:

-od I do IV razreda osnovne škole, -od V do VIII razreda osnovne škole, – od I do IV razreda srednje škole.

Stručni žiri će odabrati najuspešnije radove, koji će biti nagrađeni vrednim nagradama.Svaki uspešan rad biće objavljen u Zborniku pesama Festivala.
Svi nagrađeni biće blagovremeno obavešteni o datumu održavanja Festivala.

Možda Vam se svidi i