Martinci: Deca predškolskog uzrasta učestvuju u projektu od sadnje do prodaje

Od strane Ozon
0 komentar

Danas su deca iz vrtića obišla i učestvovala u sadnji  biljaka u plasteniku poljoprivrednog gazdinstva Stojnić u Martincima.

Kako bi se deca upoznala sa uzgajanjem voća i povrća, danas su deca predškolskog uzrasta sa svojim vaspitačem,  bili u poseti poljoprivrednom gazdinstvu Stojnić u Martincima.

Na Dan planete zemlje, organizovana je realizacija projekta u saradnji sa pripremnom predškolskom grupom, predškolske ustanove u Martincima. 

“Ovaj projekat ima ima, ne samo edukativni, nego i humanitarni karakter, radi se o tome da je grupa pripremnog predškolskog programa ovde, zajedno sa porodicom Stojnić ušla u njihov plastenik i izvršila rasadjivanje biljaka. Kada kažem da ima edukativni karakter, mislim na to da će deca biti upoznata sa celim ciklusom razvoja biljaka, pratiće proces od momenta sadnje pa sve do momenta prodaje, a kada kažem da ima humanitarni karakter, to znači da će svi prihodi od prodaje na kraju biti uplaćeni u humanitarne svrhe, za lečenje dece”, rekla je Dušica Pavlović Mataruga , direktorica Agencije za ruralni razvoj.

Domaćinstvo Stojnić se bavi povrtlarstvom. Osmislili su projekat sa decom predškolskog uzrasta sa ciljem da se deca  upoznaju ,aktivno učestvuju , prate ciklus razvoja biljaka (povrća), od semenke do zrelog ploda. U plasteniku su odvojili površinu koju su deca dobila na korišćenje , a sav prinos koji daju njihove biljke biće prodat na njihovoj  tezgi.

Iz JKP“Komunalije“, su zasadili drvo u dvorištu vrtica  u Martincima.

Možda Vam se svidi i