Gradsko školsko prvenstvo u atletici

Od strane Ozon
0 komentar

Danas je otvoreno Gradsko školskog prvenstvo u atletici, na Atletskom stadionu u Sremskoj Mitrovici. 

Sremska Mitrovica – Gradska uprava za obrazovanje, kulturu i sport u okviru školskog sporta organizuje  sportsko takmičenje 

ŠKOLSKI SPORT – GRADSKO PRVENSTVO U ATLETICI

Današnja manifestacija svedoči o značaju popularizaciji atletike i sporta. Danas su ovde najuspešnija deca predstavnici osnovnih i srednjih škola. “Atletika je bazični sport, kao i gimnastika i plivanje i upravo ovde, od ove generacije dece, izaći će mnogi talenti. Manifestacija je značajna i zbog opravdanosti Atletskog stadiona, ovde je svaki dan veliki broj dece, što govori da je stadion dobra investicija a ova manifestacija propagira i zdrav način života”, rekao je prilikom otvaranja prvenstva u atletici, zamenik načelnika za obrazovanje, kulturu i sport Zoran Miščević.

Sportski savez Grada, u saradnji sa Atletskim stadionom organizuje gradsko školsko prvenstvo u atletici, za osnovne i srednje škole. Danas su na takmičenju i gosti, sportisti, učenici Osnovnih škola iz Inđije čije se gradsko prvenstvo održava u Sremskoj Mitrovici jer oni trenutno nemaju uslove da održe takmičenje u svom gradu.

“Ova je manifestacija prva u sistemu školskog sporta Srbije u gradu Sremska Mitrovica i sledećih dana nastavićemo takmičenja u svim ostalim sportovima, da bi deca stigla da se takmiče i na Republičkom takmičenju”, najavio je Nemanja Crnić, generalni sekretar Sportskog saveza Grada Sremska Mitrovica. 

Crnić je navio da će 19. maja u Sremskoj Mitrovici, na Atletskom stadionu, biti održano i Republičko takmičenje u atletici. 

Možda Vam se svidi i