Link Lab RADIONICA Projekta ADRILINK Sremska Mitrovica

Od strane Ozon
0 komentar

Turistička organizacija grada Sremska Mitrovica i Gradska uprava Sremska Mitrovica Radionica radne grupe LINK LAB U okviru EU projekat ADRILINK

U Gradskoj upravi Sremske Mitrovice, održana je radionica Link Lab RADIONICA Projekta ADRILINK Sremska Mitrovica.

LINK LAB  kroz niz predavanja, zajedničku diskusiju i rad kreira nov pristup, strategiju, razvoj i održivost turističke destinacije Sremske Mitrovice, kao delu Mreže Jadranskog 

Svetlana Sabo, članica projektnog tima, na početku radionice,  upoznala je učesnike sa projektom i značajem kulturno istorijske ponude Sremske Mitrovice za uspešnu realizaciju zadatih ciljeva.

Tokom radionice govorilo se i o  trenutnom stanju  u turizmu i o turističkim potencijalima Sremske Mitrovice. Na ovu temu je govorio Dejan Veselinov, ekspert u turizmu.

O alatima za planiranje i identifikacija pejzaža, govorio je dr Zoran Đukanović, redovni profesor Arhitektonskog fakulteta Univerziteta u Beogradu.

Projekat ADRILINK ima za cilj da promoviše pejzažni turizam u Jadranskoj regiji kroz stvaranje Mreže interpretacijskih centara jadranskog predela, koji su koncipirani kao ključne tačke odabranih tematskih staza i ruta, digitalno povezanih kroz IKT platformu. Projekat omogućava nove modele održivog upravljanja turizmom sa ciljem smanjenja njegove sezonske osobine kroz valorizaciju prirodnih i kulturnih krajolika kao zajedničkih prednosti koje mogu biti posećivane tokom cele godine.

Možda Vam se svidi i