Krizni štab odlučuje da li će LETNJE BAŠTE RADITI

Od strane Ozon
0 komentar

Očekuje se da Krizni štab za borbu protiv korona virusa ponovo zaseda danas, a pitanje koje se postavlja pred svako novo zasedanje jeste da li nas čekaju nove mere ili eventualno popuštanje postojećih.

Prema pojedinim najavama očekuje se popuštanje mera za ugostitelje. Kako je najavio zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić, on će predložiti otvaranje svih ugostiteljskih objekata do 22 sata.

Epidemiolog i član Kriznog štaba Branislav Tiodorović ocenio je da ukoliko se obezbede uslovi, može dođi do otvaranja letnjih bašti pojedinih ugostiteljskih objekata, ali je pozvao da se više kažnjavaju oni koji organizuju ilegalne žurke u zatvorenom prostoru.

Komentarišući najavu zamenika gradonačelnika Beograda Gorana Vesića da će tražiti ugostitelji rade do 22 sata, Tiodorović je rekao da donekle može da razume taj stav kada su u pitanju otvorene bašte, ali da moramo da vodimo računa o epidemiološkoj situaciji koja nije sjajna.

– Ako bi se popuštalo sa merama koje se odnose na ugostitelje, važno je reći da bi to trebalo da se odnosi na bašte, jer na otvorenom manji je rizik od zaražavanja, ali uz maksimalno poštovanje mera.

You may also like