NOHS (Nacionalni omladinski hor Srbije) je formiran tokom jula ove 2021. godine, a prvi radni boravak mladi pevači će imati u Kragujevcu u okviru 14. Međunarodnog festivala kamernih horova i vokalnih ansambala “Koncepti”.

Selena Petrović, Isidora Grozdanović, učenice 3. razreda srednje muzičke škole “Petar Krančević” i Luka Ivanić, student 2. godine Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu, položili su veoma zahtevnu audiciju, bili aktivni na svim onlajn probama i od 18.-22. avgusta će biti u Kragujevcu, kada će biti priređen i prvi koncert ovog novog, veoma posebnog hora.

Premijerni koncert održaće se 22. 8. u sali Druge gimnazije u Kragujevcu a naša publika može čuti Nacionalni omladinski hor Srbije na njihovom drugom koncertu, koji je zakazan za ponedeljak 23. 8. u Novosadskoj Sinagogi.

“Čestitam Isidori, Seleni i Luki što i na ovakav način predstavljaju Sremsku Mitrovicu i promovišu horsko pjevanje. To je velika čast za našu školu!”– rekla je Jovanka Ivanić, dirigent mitrovačkog hora “Kranjčević”.

Možda Vam se svidi i