KRAJ GREJNE SEZONE: Od danas hladni radijatori

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Nakon 207 dana danas je zvanično završena grejna sezona u Sremskoj Mitrovici. Tim povodom direktor JKP „Toplifikacija“, Slavko Sladojević organizovao je konferenciju za medije na kojoj je sumirana grejna sezona 2020/2021.

“Grejna sezona počela je 12.10.2020 i završili je sa 06.05.2021 godine. Grejalo se ukupno 207 dana”, rekao je Sladojević.

„Što se tiče grejne sezone 2020/2021 ističem da nije bilo nekih većih problema u isporuci toplotne energije, imali smo nekoliko kvarova, koji su otklonjeni u najkraćem vremenskom periodu, a pritužbi građana skoro da nije ni bilo, i mogu da kažem da ih je iz godine u godinu sve manje.

“Iz grejne sezone izlazimo sa jako malim gubitcima na toplotnoj mreži, ali to ne znači da nećemo ići u dalje investicije naročito na magistralnim toplovodima, gde znamo da su slabe tačke, to ćemo nastaviti ove godine da otklanjamo.”, navodi Sladojević.

Sladojević je naglasio da je “Toplifikacija” ove godine odstupala od gradske odluke kojom je grejanje bilo predvidjeno od 06:00 do 21:00 časova, “Toplifikacije” su tokom cele grejne sezone grejali od 05:00 do 22:00 časova.

“Što se tiče radova za ovu godinu, već od ponedeljka kreće se sa remontom otklanjanja problema na lokalnim kotlarnicama. Kompletan remont biće završen do septembra meseca.” rekao je Sladojević.

Što se tiče naplate, ova sezona je bolja, jer su uspela da se naplate dugovanja iz prethodnih godina.

“Ostvarena je dobit od 49 miliona, od toga, 15% ide Republici, 50% osnivaču a ostalo ide nama i odlučili smo da sve pare uložimo u investicije.” rekao je Sladojević.

Toplifikacije će ove godine imati velike investicije, menjaće se deo toplovoda u naselju Kamenjar, produžetak radova koji su prošle godine uradjeni za snage bezbednosti, biće zamenjen deo toplovoda, takodje u Kamenjaru, kao i od Čikasa  do Kuzminske ulice, oko 110 metara. U ulici Vase Stajića i Školska ulica kod Popovićeve škole menjaće se i deo toplovoda u Jevremovoj ulici…

Možda Vam se svidi i