Ko hoće u vojnike?

Od strane Ozon
0 komentar

Danas je u Sremskoj Mitrovici održana promocija dobrovoljnog služenja vojnog roka u saradnji sa vojskom Republike Srbije.

Promocija je održana ispred Gradske biblioteke, na trgu Ćire Milekića.

Promociji su prisustvovali pomoćnik gradonačelnice za oblast socijalne zaštite , Kuzmić Bogdan i major Radonjić Vladimir.

Kuzmić je rekao da Grad podržava promovisanje dobrovoljnog služenja vojnog roka i poziva sve naše sugrađane od 19 do 30 godina da se odazovu pozivu.

Kuzmić kaže da će im ova obuka pomoći da budu bolji ali i zreliji ljudi i da kroz taj vid obuke dokažu patriotizam i kod mlađih generacija.

Major Radonjić rekao je da je obaveza služenja vojnog roka ukinuta 2011. godine i da se svi građani kada napune 18 godina života uvode u vojnu evidenciju nakon čega svi muškarci i žene od svoje 19 do 60 godine potpadaju pod vojnu obavezu.

„Vojnička plata iznosi oko 35.000 dinara što je za 60% veće nego pre, takođe uskoro će biti moguće i prijavljivaje preko elektronske uprave. Dobit svega ovog je sticanje veština i znanja kao i zaposlenje u Ministarstvu odbrane, unutrašnjih poslova i slično. Velika je čast biti pripadnik vojske.“ rekao je major Radonjić.

Možda Vam se svidi i