Kajakaši Vala: Zdelar Bojan, Dostanić Marija, Bajuk Anastazija, Stojšić Dimitrije, Jovanović Aleksandar, Radmanović Jovan – pobede, olimpijada, ulaz u reprezentaciju…

Od strane Ozon
0 komentar

Ovog vikenda održalo se prvo takmičenje u sezoni na Adi Ciganliji, kup Srbije izborno takmičenje za nacionalnu selekciju.

Sremskomitrovački takmičari osvojili su 6 medalja. U konkurenciji seniora, Zdelar Bojan pobedio je u trci na 1000m i pored zlatne medalje obezbedio je odlazak na Evropske olimpijske kvalifikacije gde će se boriti za Olimpijsku normu kao jedan od najmlađih takmičara. Zdelar Bojan dominirao je i na nešto kraćoj disciplini, osvojivši zlatnu medalju na 500m. Pored Bojana, bio je odličan i koji je šestim mestom u finalu u jednosedu na 500m obezbedio ulazak u reprezentaciju Srbije.

Pored muških seniora, i devojke su odmerile snage sa devojkama evropskog i svetskog ranga. Dostanić Marija zablistala je u trci na 500m gde je bila druga, odma iza vrhunske Novaković Milice. Marija će imati priliku da u dvosedu sa Bedeč Kristinom, pokuša da izbori normu za Olimpijske igre. Pored Marije, kao jedna od najmladjih takmičarki u kategoriji seniorki, odlična je bila Bajuk Anastazija koja je veslala dve discipline. U trci na 200m izborila je mesto u nacionalnom timu kao trećeplasirana u Srbiji odma iza Novaković Milice i Relić Biljane, a u ukupnom plasmanu četvrta gde je devojka iz Turske reprezentacije Lasma Liepa kao gost takmičenja bila treća. Anastazija Bajuk je i u disciplini na 500m zauzela visoko šesto mesto , što je u mlađeseniorskoj konkurenciji treće, i tako obezbedila još jedno mesto u reprezentaciji. U kategoriji juniora Sremska Mitrovica je imala odlična dva momka koji su takođe izborili svoje mesto u reprezentaciji. Stojšić Dimitrije zauzeo je drugo mesto u trci na 1000m, dok je na nešto kraćoj disciplini od 500m bio treći. Jovanović Aleksandar bio je najbolji u sprintu, trci na 200m i tako osvojio zlatnu medalju. Pored sprinta, Aleksandar se oprobao i na dužoj disciplini, u trci na 500m gde je zauzeo visoko četvrto mesto. Pored A finala, Radmanović Jovan nastupao je u B finalu, gde je zauzeo treće mesto u jednosedu na 500m.

Možda Vam se svidi i