Kajakaš Bojan Zdelar SPREMAN za Tokio!

Od strane Ozon
0 komentar

Mitrovački kajakaš Bojan Zdelar je postao 67. član srpskog olimpijskog tima za Tokio, pošto je na Svetskom kupu u Segedinu došao do kvote za Srbiju za nastup na Olimpijskim igrama.

Na ovogodišnjim olimpijskim Igrama u prestonici Japana, Bojan se takmiči u jednosedu na 1000 metara.

Osećaj je odličan, velika je stvar što sam ostvario kvotu za nastup na Olimpijskim igrama u Tokiju, rekao je Zdelar.

  • Nakon Evropskog prvenstva sam imao pauzu od tri dana, sada smo ponovo počeli sa pripremama, imamo 7-8 nedelja do nastupa u Tokiju. 18. jula odlazimo na pripreme, bićemo smešteni u gradu koji se nalazi na drugom kraju Japana. Ovaj odlazak od dve nedelje ranije će nam značiti da bi se navikli na tu vremensku zonu i na uslove koji nas čekaju tamo kao na primer vlažnost vazduha na koji treba da se priviknemo. Olimpijske igre su najjače takmičenje u kajaku, samim tim je i konkurencija najjača. Treniram tri puta dnevno, što je negde oko četiri sata dnevno, što je veoma zahtevno, ali da bi bili u vrh formi to je nešto što mora da se prodje. Ovo mi je glavna stvar kojom se bavim u životu i sve mi je podredjeno tome. U suštini cele godine pazim na ishranu, jedem meso i kvalitetnije ugljene hidrate. Očekujem da iznesem trku najbolje moguće, biću najmladji tamo, daću sve od sebe ali sam odlazak tamo je veliki uspeh.

Bojan Zdelar očekuje da od sebe da najviše, ali dodaje da njegovo vreme tek dolazi. Bojan ima 21 godinu, a do 25 moguće je da Sremska Mitrovica dobije još jednog prvaka u kajaku.

You may also like