Kada se očekuju sportski događaji u 2021. godini?

Od strane Ozon
0 komentar

Korona nije donela kraj sveta, ali je donela kraj sporta kakvog do sada poznajemo.

Korona i dalje diktira pravila

Za sportsku budućnost Nemanja Crnić, sekretar Sportskog saveza Grada, ističe da je „neizvesna“, kao i da su „mnoge opcije u opticaju“, ali i da je on optimista.

  • Očekujem da ove godine takmičenja krenu već tamo od proleća, sa 50% više kapaciteta nego prošle godine. U velikim sportovima, sve lige su održane, a u pojedinačnim sportovima mnoga takmičenja su održana. Olimpijada na primer nije održana, pojedina Evropska prvenstva nisu održana u fudbalu, ali verujem da će ove godine situacija biti mnogo bolja. Lično nisam optimista kada su u pitanju Olimpijske igre u Japanu, pretpostavljam da će nažalost biti odložene, ali vreme je pred nama.
  • Što se tiče naših takmičenja mi smo i prošle godine ostvarili 75% plana u periodima kada je to mogli, mi smo dali 100% od nas i ostvarili smo koliko smo mogli. Ove godine očekujem da se održe sva školska takmičenjai krenućemo već polovinom februara u realizaciju tih događaja.

Godinu iza nas, 2020, obeležila je pandemija korona virusa koja je svetu sporta zadala dosta jakih i teških udaraca.

Ova pošast je čak i dobila nekoliko uvodnih rundi u ovom globalnom meču, tamo negde na početku pandemije u martu i aprilu, ali je sport uzvratio udarac.

Otkazivanja najvećih sportskih takmičenja, što se dešavalo samo, definitivno je predstavljalo jedan od najtežih trenutaka u 2020.

Životnu i sportsku scenu napustili su i neke od najvećih sportskih legendi poput Dijega Armanda Maradone i Kobija Brajanta.

A tužna osećanja kod svih ljubitelja sporta svakako izazivaju i scene praznih tribina na utakmicama.

Možda Vam se svidi i