Izmeštena pijaca- Postavlja se dečije igralište u naselju Matije Huđi

Od strane Ozon
0 komentar

Grad Sremska Mitrovica radi na uređenju dela naselja Matije Huđi.   Završava se dečije igralište na mestu gde se nalazila pijaca u ovom naselju, dok je ista premeštena nekoliko metara dalje, bliže prometnom delu naselja. 

“Nastavljamo sa uredjenjem i opremanjem naselja Matija Hudji, prvi korak je bio izmeštanje pijace, druga faza je postavljanje dečijeg igrališta. Igralište će biti uz dva dela, jedno je namenjeno za decu od 2 do 10 godina, i mini teretana na otvorenom, za nešto starije, 12 godina i više”, rekla je gradonačelnica Sremske Mitrovice, Svetlana Milovanović.
Radovi na izgradnji igrališta i teretane će trajati 10 dana, ako to vremenski uslovi dozvole, a iznos koji je izdvojen za ove radove iznosi 3,7 miliona dinara.

Ovo igralište ali i buduća koja će grad Sremska Mitrovica napraviti u gradu, biće po standardima EU, dodala je gradonačelnica.
Gradonačelnica je najavila da će u ovom naselju osim igrališta, raditi na i infrastrukturnom uredjenju, što podrazumeva uredjenje puteva, parking mesta i atmosferska kanalizacija.

Ovo naselje nema do kraja izgradjenu atmosfersku kanalizaciju, naglasila je Milovanović, a kao najstarije naselje potrebno je da ima uredjenu infrastrukturu. Trenutno se radi projektna dokumentacija, a početak radova je planiran za kraj ove godine ili početak sledeće, najavila je gradonačelnica.

Momir Gajić iz Saveta Mesne zajednice Matija Hudji rekao je da je lokalna samouprava imala sluha, pa je na inicijativu gradjana počela sa uredjenjem igrališta. Ovo mesto koje je odabrano za igralište je dobro iz razloga što se u blizini nalazi škola i obdanište, rekao je Gajić.

Vlasnici tezgi na pijaci koja se nalazi u ovom naselju kažu da su zadovoljni što su izmešteni, jer se sada nalaze na mnogo frekventnijem mestu u ovom naselju.

Možda Vam se svidi i