DRI: Sremska Mitrovica primer dobre prakse

Od strane Ozon
0 komentar

Odbor za finansije, republički budžet i kontrolu trošenja javnih sredstava danas održava sednicu van sedišta Narodne skupštine.  Odbor za finansije, republički budžet i kontrolu trošenja javnih sredstava danas je u Sremskoj Mitrovici. Sednica  je otvorena za javnost.

Na sastanku će u prisustvu predstavnika Državne revizorske institucije i predstavnika Ministarstva finansija, biti predstavljen izveštaj o reviziji konsolidivanih finansijskih izveštaja za 2018. godinu, izvršiće se razmatranje i prihvatanje izveštaja Pododbora, kao i predstavljanje izveštaja o reviziji svrsishodnosti poslovanja „Efektivnost podsticaja u stočarstvu“ i „Podsticaji merama ruralnog razvoja“., u prisustvu predstavnika Državne revizorske institucije i predstavnika Ministarstva finansija, razmotrio inicijative za izmene i dopune propisa na osnovu nalaza i preporuka iz izveštaja o reviziji za 2019. godinu Državne revizorske institucije i na osnovu sugestija članova Odbora.

Sednica se održava uz podršku UN za razvoj  u okviru projekta „Jačanje parlamentarne demokratijei inkluzivnog političkog dijaloga“ – saradnja sa jedinicama lokalne samouprave. Sednicu predvodi, predsednica Odbora dr Aleksandra Tomić, predsednik Saveta DRI dr Duško Pejović i načelnik GU za budžet i finansije Duško Šarošković.

Možda Vam se svidi i