Izjednačena cena PCR testova za strance i naše građane – Ubuduće svi plaćaju 9.000 dinara

Od strane Ozon
0 komentar

Cena PCR testova u Srbiji za naše državljane i strance biće izjednačena, saopšteno je iz vlade. Epidemiolog i član Kriznog štaba za zaštitu zdravlja stanovništva od zarazne bolesti COVID-19 Predrag Kon saopštio je da je ovo podrška turizmu.


Stranci, su do sada plaćali 18.000 dinara, a ubuduće će cena za sve biti 9.000 dinara, koliko je do sada važila za građane Srbije.
Sekretarka Udruženja za turizam Privredne komore Srbije (PKS) Tijana Maljković ocenila je danas da će odluka Kriznog štaba da snizi cenu PCR testiranja na koronu stranih državljana u Srbiji doprineti prilivu turista za vreme uskršnjih praznika i tokom proleća, kada su najavljeni dolasci iz arapskih zemalja.
– Turistički poslenici ukazivali su da iznos PCR testa destimuliše dolazak stranih turista u Srbiju, kojima je za povratak u svoje matične zemlje neophodno testiranje u našoj zemlji – navedeno je u saopštenju PKS.
Predstavnici Grupacije turističkih agencija i Grupacije hotela Srbije ukazali su na veliko interesovanje turista za dolazak u Srbiju iz Bahreina, nakon posete njihove delegacije našoj zemlji, kao i ostalih arapskih zemalja, posebno po završetku ramazanskog posta, polovinom maja.

Možda Vam se svidi i