Iskoristite dan. Danas malo sunca, sutra oblaci

Od strane Ozon
0 komentar

Povodom obeležavanja Dana primirja, sutra će u Srbiji za većinu ljudi biti neradan dan. Ipak, oni koji su planirali da ovaj praznik spajaju sa vikendom i na nekoliko dana pobegnu od gradske buke, trebalo bi da se dobro pripreme, budući da nas do kraja sedmice čeka veoma varljivo, jesenje vreme.

Tako prognozira Republički hidrometeorološki zavod koji je za veći deo Srbije, za petak i vikend, izdao žuto upozorenje. Naime, kako se može videti na zvaničnom sajtu RHMZ-a, u Banatu, Zapadnoj, Jugozapadnoj, Jugoistočnoj Srbiji i na Kosovu i Metohiji vremenske prilike biće takve da zahtevaju dodatni oprez.

Dok će u Banatu duvati olujni vetar, u ostalim navedenim regijama uglavnom će biti prohladno, sa gustom maglom.

Pod žutim upozorenjem RHMZ podrazumeva potencijalno opasno vreme.

– Vremenske pojave koje su prognozirane nisu neuobičajene, ali je potreban oprez ako planirate aktivnosti koje su izložene meteorološkom riziku. Treba nastaviti sa informisanjem o očekivanim meteorološkim uslovima. Ne preduzimajte nepotrebne rizike – navodi se.

Meteorolog Đorđe Đurić prognozirao je na svom Fejsbuk profilu da u narednih deset dana ipak neće biti snega.

Do kraja ove sedmice suvo, temperatura od 10 do 15 stepeni, a početkom sledeće sedmice zahlađenje za oko 5 i, uz slabu kišu u nižim i sneg u planinskim predelima, dok će na severu biti suvo. Početkom sledeće sedmice duvaće košava jakog intenziteta, povremeno sa olujnim udarima. U sredu sunčano, uz jutarnji mraz – napisao je.

Možda Vam se svidi i