Inspekcija kontroliše. Kazna za pekaru 150.000

Od strane Ozon
0 komentar

Gradska inspekcija redovno kontroliše ugostiteljske objekte i preduzetničke radnje u Sremskoj Mitrovici. Ako na mestima gde je predviđeno obavezno nošenje maske, očekuje vas prekršajni nalog.

Sremskomitrovačka inspekcija nedavno je izrekla kaznu jednoj sremskomitrovačkoj pekari u iznosu od 150.000 dinara sa rokom plaćanja od sedam dana i umanjenom kaznom od 50 odsto, istovremeno prekršajni nalog je izdat i zaposlenoj u pekaru u iznosu od 5.000 dinara, sa umanjenjem u roku od sedam dana. Prekršajni nalog je izričen zbog nepoštovanja kovid mera, kažu u pekari.

Iz gradske Komunalne policije, kažu da u ugostiteljskim objektima niko od kontrolisanih nije zatečen bez kovid propusnice, a nisu zatečene ni osobe koje poseduju falsifikovane digitalne zelene sertifikate.

U ovoj gradskoj službi navode i da veliki broj objekata i dalje ne radi posle 20 časova.

 Kovid propusnice je potrebno posedovati u ugostiteljskim objektima posle 20 časova, kao i objektima za priređivanje igara na sreću, za zabavne i svečane manifestacije poput proslava u salama za venčanje. 

 Kazna za neposedovanje kovid propusnica za pravna lica je 300.000, preduzetnike 150.000, odgovorno lice u firmi 50.000, za kovid redara 30.000 i gosta 5.000 dinara. 

Građanima se izdaje prekršajni nalog ukoliko ne nose maske na propisanim mestima, za plaćanje kazne u iznosu od 5.000 dinara, koju u roku od osam dana mogu da plate umanjenu za pola, u iznosu od 2.500 dinara.

Možda Vam se svidi i