Inspekcija kontroliše. Kazna za pekaru 150.000

Od strane Ozon
0 komentar

Gradska inspekcija redovno kontroliše ugostiteljske objekte i preduzetničke radnje u Sremskoj Mitrovici. Ako na mestima gde je predviđeno obavezno nošenje maske, očekuje vas prekršajni nalog.

Sremskomitrovačka inspekcija nedavno je izrekla kaznu jednoj sremskomitrovačkoj pekari u iznosu od 150.000 dinara sa rokom plaćanja od sedam dana i umanjenom kaznom od 50 odsto, istovremeno prekršajni nalog je izdat i zaposlenoj u pekaru u iznosu od 5.000 dinara, sa umanjenjem u roku od sedam dana. Prekršajni nalog je izričen zbog nepoštovanja kovid mera, kažu u pekari.

Iz gradske Komunalne policije, kažu da u ugostiteljskim objektima niko od kontrolisanih nije zatečen bez kovid propusnice, a nisu zatečene ni osobe koje poseduju falsifikovane digitalne zelene sertifikate.

U ovoj gradskoj službi navode i da veliki broj objekata i dalje ne radi posle 20 časova.

 Kovid propusnice je potrebno posedovati u ugostiteljskim objektima posle 20 časova, kao i objektima za priređivanje igara na sreću, za zabavne i svečane manifestacije poput proslava u salama za venčanje. 

 Kazna za neposedovanje kovid propusnica za pravna lica je 300.000, preduzetnike 150.000, odgovorno lice u firmi 50.000, za kovid redara 30.000 i gosta 5.000 dinara. 

Građanima se izdaje prekršajni nalog ukoliko ne nose maske na propisanim mestima, za plaćanje kazne u iznosu od 5.000 dinara, koju u roku od osam dana mogu da plate umanjenu za pola, u iznosu od 2.500 dinara.

Možda Vam se svidi i

Reset password

Enter your email address and we will send you a link to change your password.

Get started with your account

to save your favourite homes and more

Sign up with email

Get started with your account

to save your favourite homes and more

By clicking the «SIGN UP» button you agree to the Terms of Use and Privacy Policy
Powered by Estatik