Inicijativa za formiranje Zelene neformalne odborničke grupe

Od strane Ozon
1 komentar

Danas je u gradskoj kući održan sastanak, povodom inicijative predstavnika odborničke grupe „Aleksandar Vučić – za našu decu“ o formiranju neformalne odborničke grupe.

Inicijativa da se oformi Zelena odbornička neformalna grupa koju bi činili odbornici  Skupštine grada Sremska Mitrovica, predata je predsedniku Skupštine grada, Iliji Nedić.

Dmitar Stanišić i Tamara Milković su u ime odborničke grupe „Aleksandar Vučić – za našu decu“ danas su Skupštini grada Sremska predali inicijativu predsedniku skupštine Grada i nadležnim institucijama Sremske Mitrovice, za formiranje zelene odborničke grupe u samoj skupštini grada.

  • To konkretno znači da smatramo da zaštita životne sredine zaslužuje veću pažnju, da želimo da na taj način sve odbornike, svih 61 odbornika koji su u Skupštini grada animiramo i da pokrenemo da rade i pričaju oko zaštite životne sredine. Kao što se sećate pre nekih godinu i nešto dana naša stranka i naša politička opcija je u kampanji pokrenula i stavila fokus temu sadnje 80.000 stabala, želeli smo preko toga da napravimo i nekoliko novih parkova, teme koje se tiču otpada itd. S obzirom da je bila COVID godina i da smo zbog epidemije malo zastalo sa tim ali evo ide jesen i pravo je vreme za razgovor o tim temama, nadamo se da će predsednik skupštine i stručna služba iznaći način da se formira zelena odbornička grupa i na ovaj način pozivamo sve odbornike bez obzira na političku pripadnost da se uključe, ovo se tiče svih nas, svih građana Sremske Mitrovice i na ovaj način zajedno želimo da poboljšamo stvari koje su značajne za sve građane. Moram da kažem da mi je drago što je ova tema u fokusu javnosti jer to govori o tome da smo prevazišli druge probleme i da danas imamo fokus na lepšim stvarima, rekao je Dmitar Stanišić

Članstvo poslanika u Zelenoj parlamentarnoj grupi je dobrovoljno i nije ograničeno brojem članova.

Plan rada “Zelene negormalne odborničke grupe” će biti sačinjen u saradnji sa odbornicima koji će se pridružiti radu ove grupe, a koja će se baviti zaštitom životne sredine i održivog razvoja.

Tamara Milković, referent za odnose s javnošću JKP „Komunalije“ je naglasila da su svi svesni šta je to ekologija i njenog značaja za kvalitet života, ali da nema dovoljno inicijativa za poboljšanje ekologije u našem gradu.

  • Prva tema biće upravo ozelenjavanje, Sremska Mitrovica je napredovala sa urbanizacijom i imamo manje zelenih površina, teže je disati sa povećanjem broja automobile, svakodnevno se ugrožava životna sredina. Želimo da povećamo broj sadnica kako bi povećali kvalitet življenja”, rekla je Milković.

Formiranje Zelene negormalne odborničke grupe se očekuje u narednih nekoliko meseci, a u njoj će biti odbornici koji se dobrovoljno opredele da budu članovi ove neformalne poslaničke grupe i da se u okviru nje, vanstranački posvete temi zaštite životne sredine.

Možda Vam se svidi i

1 komentar

Mitar 11.09.2021. - 8:05 am

Super, za početak posadite drveće u Starom Šoru od SDK do kružne na Savi. Takođe promenite trotoar u toj ulici. Polomiše ljudi noge…

Komentari su zatvoreni.