I mladi VOLONTERI Crvenog krsta aktivni tokom imunizacije

Od strane Ozon
0 komentar

Od početka 2021. godine volonteri Crvenog krsta daju svoj doprinos u borbi protiv Korona virusa . 

Oni ne misleći na opasnost, hrabro volontiraju i svakodnevno pružaju pomoć. Uvek dostupni, uvek raspoloženi i uvek velikodušni pomažu svima. 

Dežurajući u Kol centu, domovima zdravlja i Sportskom centru „Pinki“, volonteri Crvenog krsta zajedno sa volonterima Kancelarije za mlade evidentiraju zainteresovane građane za vakcinaciju prko E-uprave, daju građanima sve potrebne informacije, na usluzi su građanima Sremske Mitrovice na mestima gde se vrši imunizacija protiv COVID 19.

Dobrom organizacijom Gradske uprave, kriznog štaba Grada Sremska Mitrovica i Zdravstvenog sistema Sremska Mitrovica, a uz podršku volontera Crvenog krsta i Kancelarije za mlade, do sada je prvom dozom vakcinisano preko 23000 građana.

Crveni krst je uvek bio prepoznatljiv po ljudima koji ga čine onim što on jeste, a to je jedna organizacija koja je uvek tu da pomogne ljudima u nevolji, ali i da pruži nezaboravna iskustva i veštine onima kojima reše da svoje vreme i trud ulože u jedan ovako human poziv. Tako da bih rekao da je prva asocijacija na Crveni krst uvek volonter. Volontirajući u Crvenom krstu upoznao sam mnogo ljudi, ono što je uvek karakteristično jeste koliko brzo se ostvari prijateljstvo sa tim ljudima i koliko sličnosti u njima pronađeš. To je zbog toga što svako od nas u sebi ima neke iste karakteristike, želju da pomogne, humanost, altruizam, želju da svoje veštine uloži u nešto smisleno i korisno.

Možda Vam se svidi i