Gradonačelnica posetila 10 hiljaditog vakcinisanog građanina

Od strane Ozon
0 komentar

Gradonačelnica, Svetlana Milovanović, obišla je sa svojim saradnicima dom Jovice Dostanića, iz Salaša Noćajskog, našeg sugrađanina koji je 10 hiljaditi vakcinisani građanin Opštine Sremske Mitrovice.

Gradonačelnica Svetlana Milovanović i njen zamenik Petar Samarđžić obišli su dom porodice Jovice Dostanića u Salašu Noćajskom koji je desethiljaditi vakcinisan građanin Sremske Mitrovice.  Oni su izrazili zahvalnost Jovici Dostaniću i njegovoj porodici. Takođe se zahvalila lekarima i Gradskoj upravi na odličnoj organizaciji vakcinacije.

“Zahvaljujući vanrednim merama koje smo uveli na vreme, kao i masovnoj imunizaciji koju smo sproveli u Sremskoj Mitrovici, možemo danas da kažemo da je situacija u našem gradu što se tiče COVID-19 još uvek vanredna ali je kontrolisana. Jutrašnji podatak je da imamo 121 lice koje je aktivno obolelo od kovida, što znači da se taj broj kod nas polako smanjuje, ali i dalje se treba držati ovih mera i naravno svega šta nam propisuje zakon kako bi se do kraja izborili sa COVID-19. Na dobrom smo putu ali i dalje treba da se pridržavamo svih mera. Od kada je počela masovna imunizacija u našem gradu, 5. januara do sada je vakcinisano preko 12.000 ljudi, tačnije 12700, vakcina ima dovoljno, ukupno je bilo i preko 7000 revakcinisanih osoba, mogli smo da izadjemo u susret onima kojima je to bilo potrebno a to su zdravstveni radnici iz Republike Srpske. Ovim putem bih se zahvalila svima koji vode računa, pridržavaju se mera, koji vode računa o svom zdravlju i zdravlju svojih sugradjana i najbližih. Zahvalila bih se gospodinu Jovici Dostaniću koji je naš 10.000 vakcinisani sugradjanin, čitava njegova porodica je primila vakcinu i revakcinu i na taj način su pokazali odgovornost.” rekla je gradonačelnica Svetlana Milovanović.

“Revakcinisan sam 12. februara, moji dragi prijatelji su izgubili bitku sa COVID-19 i to mi je prvo bilo u glavi, čim se bude pojavila vakcina da ću se vakcinisati. Nisam se nijednog momenta dvoumio da li ću se vakcinisati ili neću. Nisam imao nikakve reakcije, čak sam se odmah posle vakcinacije vratio poslovima koje sam imao. Zahvalio bih se Gradskoj upravi koja se angažovala da imamo dovoljne doze vakcina.” rekao je Jovica Dostanić.

You may also like