Dug za struju dečacima bez roditelja REŠEN. Potrebne stvari za život! Mitrovčani u akciji!

Od strane Ozon
0 komentar

Pet meseci dva dečaka žive u  kući bez osnovnih uslova za život u Sremskoj Mitrovici.

Nemaju ni šta da jedu, redovno. Nemaju roditelje uz sebe. Nemaju normalno detinjstvo.

Dva dečaka (5. i 7. razred), majka u bolnici bolesna, otac ne živi s njima, isključena struja, kuća u haosu, bukvalno nemaju ništa potrebno, priča Dragan Božić, komšija i jedan od organizatora akcije.

Za njihove probleme se ne bi znalo, dečaci su skromni, da majka, koja je kako je znala i umela brinula o njima, nije završila u bolnici. Majka je polomila butnu kost pre oko mesec dana i od tada se nalazi u bolnici.

Nakon što se nekoliko gradjana organizovalo da pomogne dečacima, u pomoć je priskočila i lokalna samouprava. JKP Komunalije se angažovalo da se stare stvari koje više nisu bile za upotrebu, iznesu i odvezu a odbornici, članovi SNS iz Sremske Mitrovice odrekli su se svoje nadoknade kako bi se rešio dug za struju ova dva dečaka.


„Uslovi“ u kojima ova deca žive daleko su od toga da se uopšte mogu nazvati uslovima.

Dečaci su trenutno kod oca u Beogradu. Sa situacijom su upoznati i Dečaci su trenutno kod oca u Beogradu. Sa situacijom su upoznati i Centar za socijalni rad koji su angažovali oko svih radova a nokon izlaska majke iz bolnice, dečaci će uz pomoć centra biti poslati psihologu i biće im pružena pomoć oko povratka u školu. za socijalni rad koji su angažovali sve radive a nokon izlaska majke iz bolnice, dečaci će uz pomoć centra biti poslati psihologu i biće im pružena pomoć oko povratka u školu.

Ako neko želi da pomogne i donira potrebne stvari za dečake, može kontaktirati Dragana Božica, telefon 0605130873.
Dragan se angažovao da dovede kuću u stanje za normalan život, nešto drvaje nabavljeno, hranu je obezbedio za početak. Ostalo je da se nabave neophodne stvari, kao što je: frižider, kreveti, ormar, posteljina…

Dragan Božić 0605130873 ili email redakcija.ozon.rs (Ozon Media), telefon 064 659 57 66

You may also like