Grad deli Badnjake

Od strane Ozon
0 komentar

Javno preduzeće Nacionalni park Fruška gora u saradnji sa opštinom Sremska Mitrvica podeliće građanima oko 1500 badnjaka besplatno, kako bi tradicija i običaji bili poštovani uz istovremeno očuvanje ekosistema i prirodnih vrednosti najstarijeg nacionalnog parka u Srbiji i jedinog na teritoriji Vojvodine.

. Podela će se vršiti na nekoliko lokacija na Trgu Ćire Milekića u centru grada kao i u centru Laćarka i Mačvanske Mitrovice.

Ideja ove akcije jeste očuvanje narodnih običaja i tradicije a istovremeno i očuvanje ekosistema odnosno prirodnih vrednosti najstarijeg nacionalnog parka u Srbiji, jedinog na teritoriji Vojvodine. Stručna lica nacionalnog parka su sečom hrasta pripremili ove badnjake, isključivo sa površina koje su predvidjene planom uzgoja i planom seče, suština ovog jednog od najradosnijeg i najvećeg hrišćanskih praznika jeste upravo u medjusobnom darivanju, razumevanju, ljubavi, kako jedni prema drugima tako i svih nas prema prirodi, stoga bih poželeo svima koji praznuju srećan Božić, želeo bih da im ovaj radosni praznik podari snage da pobedimo sva iskušenja u miru i dostojanstvu, da nam podari vere da zajednički možemo da izgradimo bolji život za sve nas. Mir Božiji, srećan Božić, poželeo je Petar Samardžić, zamenik gradonačelnice Grada Sremska Mitrovica.

You may also like