Godišnji koncert  „Piccolo piano“

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica –  U organizaciji Udruženja za kreativni razvoj dece „Piccolo“, a pod pokroviteljstvom Grada Sremska Mitrovica, polaznici Muzičke škole udruženja „Piccolo piano“ priredili su godišnji koncert u Galeriji „Lazar Vozarević“ u Sremskoj Mitrovici.

Zoran Miščević zamenik načelnika Gradske uprave za kulturu i sport rekao je da lokalna samouprava podržava ovakve događaje: „U vreme kovida-19 ovakva vrsta aktivnosti nam je značajna i potrebna. Umetnost je tu da bi nam ulepšala život, da bi spasila svet. Ona nam je potrebna kao drvoredi i lepi vidici i zato smo danas tu. Zahvaljujem se Udruženju Pikolo koje danas proslavlja 15 godina. Ovaj festival je u tom znaku, a godinišnjicu su obeležili kroz dve aktivnosti, juče u amfiteatru gradskog parka concert je održao dečji hor i bila je škola solo gitare, a večeras će nastupiti najmlađi učesnici polaznici škole klavira. Drago mi da će iz grada Sremske Mitrovice neke pozitivne vibracije ili pozitivni eho otići dalje širom našeg grada. Ovo je nešto što nam je zaista potrebno i iz tog razloga će se lokalna samouprava truditi da bude da bude prisutna i mi smo nas ovde da se opustimo i da uživamo.”

Dušanka Gavrilović u ime Udruženja za kreativni razvoj dece „Piccolo” kaže da oni organizuju brojne manifestacije.

“U okviru „Piccolo Sun Fest”-a, ove godine su održane dve koncertne večeri, jučerašnja, koja je bila u gradskom parku gde su nastupali dečiji hor Pikolo i škola gitare, a večeras u galeriji nastupa „Piccolo piano”, škola klavira. Deca koja večeras nastupaju, su željna sviranja uživo, željni sviranja pred publikom, sa njihovim mamama, tatama, bakama i dekama, tako da smo večeras izuzetno uzbuđeni jer sviramo našim roditeljima i drugarima”, rekla je Dušanka Gavrilović.

Sinoć, u okviru godišnjeg koncerta  „Piccolo piano“ učestvovalo je trinaestoro dece.

Podsećanja radi, ističemo da je Udruženje za kreativni razvoj dece Piccolo osnovano 2004. godine. Za 14 godina postojanja Udruženje je bilo organizator mnogih koncerata, smotri, radionica i festivala, na kojima je učestvovalo više hiljada dece i mladih. Tokom godina, Dečiji hor Piccolo je bio učesnik i mnogih priredbi i manifestacija u gradu.

Prvi Piccolo Sun Fest je održan na Zasavici u junu 2014. godine a drugi u junu 2016. godine u amfiteatru Gradskog parka. Organizatori se nadaju još većem broju učesnika na 4. Piccolo Sun Fest-u koji planiraju za narednu, 2019. godinu.

Možda Vam se svidi i