Od subote u podne do ponedeljka u 6 ujutru ne radi ništa osim prehrambenih prodavnica, apoteka i pumpi

Krizni štab preporučio je Vladi Srbije da za vikend od subote u podne do ponedeljka u 06h bude zatvoreno sve osim cvećara, prehrambenih radnji, pumpi, apoteka i dostava hrane. Srednje škole od ponedeljka prelaze na onlajn nastavu. Na skijalištima i planinama ništa ne sme raditi tokom vikenda.

Kada je reč o cvećarama, koje u odnosu na druge objekte ostaju otvorene, one će raditi do 12 časova zbog Zadušnica. Sve ove mere trebalo bi sada na zasedanju da usvoji Vlada Srbije.

Dr Kon je nakon održanog Kriznog štaba rekao da se vakcinacija nastavlja, pozvao je gradjane da se odayovu na vakcinaciju i rekao da će naredni Krizni štab biti održan u utorak, 9. februara.

Uoči sednice Kriznog štaba oglasio se dr Kon koji je rekao da smatra da mera koju je predložio medicinski deo Kriznog štaba – sedmodenvno zatvaranje – nije dovoljna. Čak, prema njegovom mišljenju ta mera je „apsolutno minimalna“.

Podsećamo, prema današnjim podacima, u Srbiji je na korona virus testirano 15.774 osoba, od kojih jepozitivna 4.071 osoba dok je, nažalost, 17 osoba preminulo. Na respiratorima je 166 pacijenata.

You may also like