Epidemiološka situacija katastrofalna, ne verujem u mere – zašto onda imamo vakcine? Štab sledeće nedelje

Od strane Ozon
0 komentar

Premijerka Ana Brnabić izjavila je danas da je epidemiološka situacija „katastrofalna“ i da je jedini izlaz vakcinacija, navodeći da će se Krizni štab za borbu protiv korone sastati sledeće sedmice.

Da uvedemo sada restriktivne mere smirilo bi se i imali bismo ponovo katastrofalnu situaciju. Jedini način je vakcinacija i podrška čitavog našeg društva procesu vakcinacije. Država je svoj posao uradila na najbolji način„, rekla je Brnabić.

Ona je rekla da ne veruje u (restriktivne) mere i intervencionalizam države da se vakcinacija spovede. „Ne verujem u mere, rekla sam to medicinskom delu Kriznog štaba i ne slažemo se. Moja je odgovornost. Ja ne verujem u iste mere kao što su bile pre vakcine. Zašto onda imamo vakcine, zašto mi moramo da radimo nešto mimo sveta. Pokazale su nam neke druge države – kad vakcinišu 80 odsto populacije kako izgleda epidemiološka slika i da se vraćaju normalnom životu„, navela je Brnabić Ona je dodala da i dalje važe mere kao što su nošenje maski i fizička distanca i pozvala građane da se ponašaju odgovorno. „Nemamo jednog inspektora po jednom stanovniku i to ne može da se iskontroliše ako svi, svaki pojedinac nije odgovoran. I nismo društvo maloumnih, ja odbijam da verujem da jesmo, a svi koji mi kažu da svaki dan treba da uvodimo restriktivne mere i da intervencionizam države treba da ide dotle da, valjda, idemo po kućama i kažemo ljudima nemojte da gurate prste u šteker da vas ne bi udarila struja, ja u to društvo i državu ne verujem„, rekla je Brnabić. Kako je navela, „svi moramo da stanemo na loptu i pričamo šta je društvena odgovornost, šta je građanska solidarnost“. „A mi šta radimo – ne verujemo u vakcine, nego ćemo da se zatvaramo. Ne. Ja verujem u vakcine, mislim da je to jedini izlaz i mislim da svi treba da se vakcinišemo„, rekla je Brnabić.

Možda Vam se svidi i