DRŽAVA NAJAVILA NOVU POMOĆ

Od strane Ozon
0 komentar

Ministarstvo turizma objavilo je danas obaveštenje o načinu na koji turističke agencije mogu da iskoriste državne podsticaje za organizovani turistički promet u Srbiji, vredne od sedam do 50 evra po gostu.

Za državnu podršku prijavljuje se na osnovu Uredbe o uslovima i načinu dodele i korišćenja sredstava za podsticanje unapređenja organizovanog turističkog prometa na teritoriji Srbije, koju je donela vlada.

Pravo na subvencije imaju turističke agencije organizatori turističkog putovanja, registrovane u Srbiji, koje poseduju propisanu licencu.

Osnov za dodelu subvencija su organizovana dovođenja grupa domaćih ili stranih turista, kao i organizovano dovođenja turističkih grupa stranih turista od strane organizatora ili posrednika međunarodnog kongresa, odnosno međunarodnog korporativnog događaja u čijoj realizaciji korisnik subvencije nastupa kao lokalni agent i organizuje uslugu smeštaja i još najmanje dve usluge.

Podsticaje mogu da očekuju domaće agencijekoje kao lokalni agent učestvuju u realizaciji kada strana turistička agencija organizovano dovodi grupu stranih turista.

Na podsticaje mogu da računaju i agencije – lokalni agenti prilikom organizovanog dovođenja turističkih grupa stranih turista od strane organizatora ili posrednika međunarodnog kongresa ili korporativnog događaja i to za organizovanje dela takvih događaja.

Iznos sredstava državne subvencije zavisi od osnova po kom domaća agencija ostvaruje pravo na subvenciju, broja ostvarenih noćenja, a u nekim slučajevima i od vrste prevoza i zemlje iz koje strani turisti dolaze, navodi se u obaveštenju Ministarstva.

Možda Vam se svidi i