Dodeljene Novembarske nagrade i Plaketa grada Sremska Mitrovica

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Danas je držana i svečana sednica Skupštine grada na kojoj su povodom Dana grada dodeljene Novembarske nagrade i Plaketa Grada. Goste, potpredsednika Vlade Republike Srbije Branislava Nedimovića,sveštenstvo, predsednika Skupštine, članove Gradskog veća, odbornike i sugrađane pozdravila je gradonačelnica Sremske Mitrovice Svetlana Milovanovići čestitala Dan grada i gradsku slavu.Ove godine Dan grada se proslavlja i u znaku velikog i značajnog jubileja – 140 godina od kada je Mitrovica dobila status Grada. Dodeljene su i Novembarskie nagrade, najvažnije društveno priznanje u Sremskoj Mitrovici, a takođe dodeljene su i Plakete Grada Sremska Mitrovica.

Prisutnima se prilikom svečanosti prvo obratio predsednik skupštine grada Sremske Mitrovice, Ilija Nedić koji je pozdravio sve prisutne a potom je gradonačelnica Svetlana Milovanović, dobitnicima uručila priznanja.

  • Naša Mitrovica često se u svojoj dugoj i bogatoj istoriji suočavala sa brojnim izazovima. U poslednjoj deceniji, 2014. godine suočili smo se sa poplavama, a danas sa pandemijom koronavirusa. Veliku zahvalnost dugujemo svim ljudima koji su 2014. godine branili i odbranili grad, a tako isto ogromnu zahvalnost i poštovanje dugujemo lekarima i svom medicinskom osoblju koji naporno rade i čine sve kako bi onu pandemiju pobedili i vratili se normalnom životu. Zahvaljujući novoj viziji kojoj je pečat dao nekadašnji gradonačelnik, a sadašnji potpredsednik Vlade Republike Srbije Branislav Nedimović, Sremska Mitrovica je danas moderan i savremen grad, koji je spreman da se izbori sa brojnim izazovima i da nastavi put modernizacije i razvoja u svim segmentima, rekao je Ilija Nedić.

Ove godine dodeljeno je ukupno pet Novembarskih nagrada i jedna Plaketa grada. Novembrske nagrade dobili su – Dragan Božić iz Sremske Mitrovice, Prim.dr Nada Zec Petković iz Sremske Mitrovice, Radmilo  Budečević iz Ravnja, i Zoran Drobnjak, VD direktor JP “Putevi Srbije”.

  • Zoran Drobnjak, vršilac dužnosti direktora Javnog preduzeća „ Putevi Srbije” zahvalio se na nagradi rečima: „Hvala odbornicima Grada grada Sremske Mitrovice, hvala predsedniku Skupštine, gradonačelnici i naravno mom velikom prijatelju Nedimoviću. Nije prvi put da dobijem nagradu neke opštine, uvek ću se setiti vašeg grada, nikad neću zaboraviti ovu počast. Cela Srbija je u mojoj nadležnosti kao direktora ovog preduzeća, što se tiče državnih puteva, naravno pomažemo gradovima i opštinama, lokalnoj samoupravi da uradimo i lokalne puteve, uvek ćemo to raditi. Više godina sam na ovom mestu, a bavim se putevima već 50 godina. Sarađivaćemo i dalje sa gradom i dalje ćemo ulagati.
  • Zahvaljujem se, smatram da je ova nagrada svojevrsna satisfakcija za sve što sam ulagao u poslednjih 50 godina. Nije to lako bilo raditi, zato što društveni rad nije tako prihvaćen, ni cenjen i često će reći ili imate neki izuzetan materijalni interes ili će reći da nešto s Vama nije u redu kad se toliko angažujete. Od malena voleo sam više da uradim u svom selu, svom gradu, svom region, nego kod svoje kuće. To je, kažem za mene zaista jedna satisfakcija za sve to što sam u svom životu pokušao da uradim, sa velikim zadovoljstvom sam to radio, rekao je Radmilo Budečević
  • Veliko društveno priznanje povlači i veliku individualnu, ličnu, moju odgovornost. Mislim da u svemu što čovek radi 10% talenta, 10% ljubavi, a zaista je sve ostalo rad i posvećenost. Moj književni rad je zaista radi iz čiste ljubavi i velike posvećenosti i divno je da je to neko primetio i nagradio. Zahvaljujem se predlagaču Ustanovi za negovanje kulture „Srem”, zahvaljujem se celoj zajednici, mom gradu zahvaljujem se svim Mitrovčanima”, rekla je Željka Avrić.
  • Dragan Božić predsednik Saveta Mesne zajednice „Blok B” Sremska Mitrovica dobitnik je Novembarske nagrade. Kako je tom prilikom rekao ovo je jedna od nagrada, najveća nagrada za njega je kad čuje kako se deca obraduju poklonima koje im donese. Zapravo, najveća nagrada za mene je kad je jedno dete u siromašnoj porodici, u selu Grnčar tokom vaskršnje akcije otvorilo paket i reklo mami da sad i ono ima patike. To je najveća nagrada, ovo je samo potvrda i obaveza, svakako, da moramo da nastavimo da radimo dalje. Moj tim i ja imamo tu snagu. Hvala gradu, svima koji su me predložili. Idemo dalje, pred nama je svetosavska akcija, vraćamo se ponovo na Kosovo i Metohiju, imamo I ovde još jednu malu akciju na teritoriji grada.

Plaketa za nesebičan doprinos u imunizaciji građana dodeljena je timu za imunizaciju iz Sremske Mitrovice.
– Doktor Adil Elhag direktor Doma zdravlja u ime nagrađenog Tima za imunizaciju rekao je da je priznanje grada čast i obaveza da istim intezitetom nastavimo ono što smo započeli pre devet i po meseci. Vakcinisali smo preko pedeset osam posto stanovnika Grada, a radili smo ponekad bez pauze i praznika i nije nam bilo teško.

Na kraju svečanosti prisutnima se obratila prim.dr Nada Zec Petković, koji se u svoje ime, i u ime ostalih nagrađenih zahvalio na dodeljenim nagradama.

  • Dobiti Novembarsku nagradu i Plaketu od svog Grada je čast za sve nas i posebno priznanje za znanje, poslovnost , ljubav, vreme i trud koji ulažemo sa najplemenitijom namerom da doprinesemo napretku naše zajednice, afirmišući vrednosti koje su u osnovi svakog uspešnog rada, a koje nezaobilazno podrazumevaju  stručnost, posvećenost, strpljivost i odgovornost prema poslu koji obavljamo. Afirmišući opšteljudske vrednosti, rukovodeći se mišlju da humanost nema granice i ne poznaje teškoće, sopstvenim primerom imamo obavezu da budemo smernica svim našim sugrađanima bez obzira na delatnost kojom se bavimo. Nema uspešnog društva bez uspešne privrede, zdravstva, obrazovanja, kulture, sporta… Imamo obavezu prema mladim generacijama da svako u svojoj struci bude pokretač koji će svojom odgovornošću pokazati koliko i kako mogu da spoje rad, zadovoljstvo profesijom i uspeh. Posebno nas čini srećnim saznanje da smo mi, dobitnici ovih vrednih priznanja predloženi od strane institucija i preduzeća u kojima radimo, ali i na pojedinačne predloge. Osećamo se počastvovano jer su drugi prepoznali u nama pokretačku snagu udruženu sa znanjem i voljom za afirmaciju struke i grada i iskazujemo im zahvalnost. Zahvaljujem se još jednom u ime svih nagrađenih za ukazanu čast i poverenje koje obavezuje na dalji rad i nove uspehe. Za hrabre, budućnost je šansa, prostor i mogućnosti. Iskoristimo i šansu i mogućnost da svi zajedno  stvaramo budućnost našeg grada.

Novembarska nagrada je gradsko priznanje, a dodeljuje se svake druge godine počev od 2009. godine, građanima u znak priznanja za značajna dostignuća u oblasti privrede, obrazovanja, zdravstva, nauke, kulture, sporta, kao i za poseban doprinos na afirmaciji grada. Dodeljuju se od 2009. Godine i to svake druge godine. Plaketa Grada dodeljuje se pravnim licima i građanima koji su se posebno istakli svojom delatnošću na humanitarnom, kulturnom i drugom planu. Nagrada podrazumeva uručenje diplome. Inicijativu za dodelu nagrada i drugih priznanja pokreću preduzeća, ustanove, organizacije i građani.

Možda Vam se svidi i