Dodeljena priznanja „Sportista godine 2020“ SPISAK DOBITNIKA (Video)

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – U Gradskoj kući u Sremskoj Mitrovici danas je upriličena svečana dodela nagrada „Sportista godine 2020.“, koja se dodeljuje najuspešnijim pojedincima, najuspešnijem treneru, i klubu, a ove godine dodeljeno je i priznanje za dugodišnji doprinos sportu.

SPISAK DOBITNIKA NAGRADE SPORTISTA GODINE 2020.

NAJUSPEŠNIJI PIONIRI

1. ALEKSANDAR ČANČAREVIĆ,  DžU DžICU KLUB „BEZBEDNOST SM“

2. MIONA MURIĆ, KARATE KLUB „SREM“

3. IRENA GRUJANIĆ, KARATE KLUB „SREM“

NAJUSPEŠNIJI KADETI

1. ELENA MILOŠEVIĆ, KARATE KLUB „SREM“

2. ALEKSANDAR JOVANOVIĆ, KAJAK KLUB „VAL“

3. OGNjEN TROGRLIĆ, DžUDO KLUB „SIRMIUM“

NAJUSPEŠNIJI JUNIORI

1. ANASTAZIJA BAJUK,  KAJAK KLUB „VAL“

2. LANA GAVRILOVIĆ, SPORTSKO TRIATLON UDRUŽENjE „SAVA“

3. MIRKO MAUNA, ATLETSKI KLUB „SREM“

NAJUSPEŠNIJI SENIORI

1. BOJAN ZDELAR, KAJAK KLUB „VAL“

2. MARIJA DOSTANIĆ, KAJAK KLUB „VAL“

3. STEFAN VRDOLjAK, KAJAK KLUB „VAL“

Danas su dodeljene i specijalna priznanja za doprinos razvoju sporta i to on ima koji su svoj životni rad na neki način posvetili sportu u ovom gradu. Nagrade za najbolje sportiste uručio je zamenik gradonačelnice Sremske Mitrovice Petar Samarđžić, načelnik za kulturu i sport Vasilj Ševo i sekretar sportskog saveza Grada, Nemanja Crnić.

„Poštovani sporisti, sportski radnici, treneri, roditelji, predstavnici grada, predstavnici medija, slede nagrade za izuzetni doprinos sporta gradu, nagrada za izuzetnost…svi ste prvaci i svi ste u sličnoj ravni i čestitam vam na uspesima.Nje ima u svim sportovima, u svim disciplinama a jedna je posebno bitna, ona je ovih dana još jednom dokazala da je veliki sportista, uspešan i fali joj još samo nijansa na međunarodnoj sceni da bi bila u najelitnijem krugu sportista.“ rekao je Nemanja Crnić.

  1. Aleksandra Kostadinović

„Druga nagrada dodeljuje se doajenu sporta, ljudima koji su u sportu preko 50 godina aktivno, iskreno i do kraja posvećeno, doživeti 70 godina je vrlo teško, i bogato, doživeti 70 godina neprekidnog rada u sportu je ogromno i zaslužuje veliko priznanje, radi se o čoveku koji je 1951 kada nismo bili n irođeni, postao takmičar, 1961 bio je najbolji sportista na našim prostorima, bio je trener, sportista, sudija, direktor kluba, sportski radnika, predstavnik u najvišem organima, nagrađivan je višestruko“

2. Doajen sporta Nebojša Relić

„Želim da kažem da momcima i devojkama koji su na pripremama, da im želim sve najbolje, veliki pozdrav i da budu pravi reprezenti grada i želimo im sve najbolje. Želim sve da pozdravim i iskažem žal za ovako skromnu ceremoniju, grad staje uz sve sportiste ali pre svega one koji su mladi i ambiciozni, zahvaljujem se i medijima, 2020 je godina koju treba što pre zaboraviti, čovečanstvo igra takvu jednu utakmicu gde je naloženo da mi moramo da pobedimo, pandemija je ušla u sve segmente društva, bez volje i želje se sve radilo, sa strahom, pitanje je da li ćemo nekad živeti kao pre ali smo mi na dobrom putu, da živimo bolje, uspešnije i zdravije. Sport Sremske Mitrovice uspeo je da odoli izazovima, naše kalendare takmičenja smo uspeli da održimo, neke smo prolognirali ali nismo otkazali, ferplej je postignut i rezultate je da imamo tri kluba saveznog ranga, to je veliki uspeh. Treniralo se u neuslovima, ali sa trudom i ambicijom borilo protiv ove pošasti.“ rekao je načelnik za kuturu i sport, Vasilj Ševo.

NAJUSPEŠNIJI KLUB

1. GRADSKI ŽENSKI ODBOJKAŠKI KLUB  „SREM“

NAJUSPEŠNIJI TRENER

1. KOSIJER NENAD, KAJAK KLUB „VAL“

You may also like