Dočekana dva naša NOVA svetska prvaka!

Od strane Ozon
0 komentar

Danas je u Gradskoj kući ostvaren svečani prijem kuglaša iz Sremske Mitrovice, Kovačević Igora i Kličarić Bojana povodom osvajanja Svetskog prvenstva u kuglanju.

Svetsko prvenstvo ove godine se odigralo u Poljskoj, u gradu Tarnovi a reprezentacija Srbije je bila bolja od reprezentacije Nemačke koja je u polufinalu savladala savladala Hrvatsku rezultatom 5:3.

Ovo je šesti put da Srbija dolazi do Svetskog zlata u kuglanju ( 2009, 2011, 2015, 2017, 2019, 2021.)

Ispred grada ugostili su ih načelnik za kulturu i sport Ševo Vasilj i generalni sekretar Sportskog saveza grada, Crnić Nemanja.

Načelnik Ševo izrazio je veliku čast što može da pozdravi svoje današnje goste i supersportiste.

„Malo ko u Sremskoj Mitrovici zna da imamo dva svetska šampiona koji su članovi reprezentacije Srbije. Šta reći o dva super momka, koji su prve korake učinili u hali Pinki u kuglaškom klubu „Srem“. Sa nama su i članovi upravnog odbora, moram reći da je kuglanje malo zapostavljeno, trebalo bi više raditi na afirmaciji. A ja im želim dobru karijeru bez povreda.“ rekao je Ševo.

Ševo dodaje da će grad novčano nagraditi prvake, sa po 50.000 dinara.

Kovačić Igor se zahvalio na prijemu u Gradsku kuću i rekao da su pripreme bile teške ali su svi funkcionisali kao jedan.

„Uspeli smo da skinemo svetski rekord za 128 čunjeva, neprikosnoveni smo i mislim da će teško taj rekord da se obori.“ Drago mi je da iz našeg grada nas dvojica predstavljamo Srbiju i Sremsku Mitrovicu. Pokazali smo da smo najjači na svetu.“ kaže Kovačić Igor, član reprezentacije Srbije u kuglanju.

Njegov kolega u reprezentaciji, Kličarić Bojan rekao je svoje utiske koji su izvanredni, da je ovo ogroman uspeh za njega, i drago mu je što je član jedne takve ekipe.

Možda Vam se svidi i