Đaci škole D. R. Narod prikupili 262 paketa za drugare sa Kosova

Od strane Ozon
0 komentar

Povodom Humanitarne akcije usmerene prema Kosovu i Metohiji, u O. Š. „D. R. Narod“, tokom marta meseca, realizovana je humanitarna akcija prikupljanja Vaskršnjih paketa za učenike iz Srpske zajednice Opštine Kosovska Vitina.

Učestvovali su svi učenici sa svojim roditeljima i odeljenjskim starešinam I-VIII razreda. Do danas je prikupljeno 262. paketa (220.za 1-4.raz.i 40.pak. za V-VIII razreda.).

Akciju se završava 31. marta, kada će škola proslediti organizatorima pakete.

Kako je naglasila pedagog škole „D.R.Narod“, Biljana Hrgović, učenici Mačve su pokazali izuzetnu želju i volju da svojim vršnjacima čestitaju dolazeće Uskršnje praznike.

“Škola se zahvaljuje svim učenicima i roditeljima koji su uzeli učešće u ovoj humanoj akciji.

Mačvani su i ovoga puta pokazali da su ljudi velikog i toplog srca”, dodala je Hrgović.

Povodom ove Humanitarne akcije usmerene prema Kosovu i Metohiji, u Sremskoj Mitrovici formiran je odbor za istu. Inicijatori Akcije su Grad Sremska Mitrovica, kao mnogo puta do sada Udruženje Kraljevina Srbija.

Pored Raniluga, gde je našim sunarodnicima već nekoliko puta dostavljana pomoć od stane ovog Udruženja, Akcija je proširena i na Opštinu Kosovska Vitina. 

Poseta i podela paketića su planirani oko Vaskršnjih praznika, a svako ko ima želju da se priključi Akciji i obraduje neko dete ili nekog našeg starijeg sunarodnika, može to učiniti javljajući se koordinatorima ove Akcije.

Koordinatori Akcije su predsednik MZ „Blok B” i predsednik GO Udruženja Kraljevina Srbija za Sremsku Mitrovicu, Dragan Božić.

You may also like