Davor Štefanek održao čas fizičkog u vrtiću

Od strane Ozon
0 komentar

Unapređenje sporta i poboljšanje uslova za bavljenje sportom u vrtićima – dece predškolskog uzrasta u  Opštini Sremska Mitrovica danas je bila tema  razgovora predsednika Sportskog saveza Srbije Davora Štefaneka, sa načelnikom za sport i kulturu, Vasilj Ševo i sekretarom Sportskog saveza Grada, Nemanja Crnić.

Nakon sastanka u Opštini grada Sremska Mitrovica, Davor Štefanek, posetio je danas Predškolsku ustanovu „Pčelica”, objekat „Zvezdica” u Kamenjaru.gde je prisustvovao času sporta koji je organizovan za naše najmlađe sugrađane. Ovo je akcija koju Sportski savez Srbije sprovodi u mnogo gradova naše zemlje, a sa ciljem da se što više mališana uključi u vežbanje i nauči šta je zdrav život.


U ovom objektu vrtića održan je pokazni trening sa decom implementiranom u program.

Prvenstveni cilj posete je  projekat koji bi  promovisao fizičko vežbanje u predškolskim ustanovama, pa su, shodno tome, prestavnici Sportskog saveza Grada i  Davor Štefanek održali trening motoričkih vežbi sa mališanima iz vrtića. Interesovanje dece i zaposlenih u predškolskoj ustanovi “Pčelica” bilo je neočekivano veliko, a oduševljena deca su spontano izrazila želju da se ovakvi treninzi u vrtiću uvedu u raspored njihovih redovnih dnevnih aktivnosti, što je svakako i primarni cilj projekta, da se uspostavi fizičko vežbanje u predškolskim ustanovama na svakodnevnom nivou, jer je to najzdraviji i najjevtiniji način za prevenciju i lečenje velikog broja deformiteta i bolesti kod dece predškolskog uzrasrta.

Osnova ovog projeka Sportskog saveza Srbije je da se jednako posvete svakom segmentu u svojoj nadležnosti. Ova akcija  se sprovodi potpuno besplatno i na čitavoj teritoriji Srbije u predškolskim ustanovama.

Možda Vam se svidi i