Danas vakcinacija samo u Petoj zdravstvenoj u Bloku B

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Dinamika vakcinacije zavisi od spiskova koje dobijamo od eUprave i od smernica i preporuka Instituta za Javno zdravlje.

Sada je preporuka da se vakcinišu osobe koje su starije od 65 godina a osobe koje imaju preko 75 a dodju na punktove biće vakcinisani, dok oni do 65 godina moraju da čekaju nakon prijave kada će biti pozvani od call centra, rekao je dr. Adil Elhag nakon zasedanja Kriznog štaba u Sremskoj Mitrovici.

“Danas imamo mali broj zakazanih za vakcinaciju, oko 38 i radiće samo punkt u Petoj zdravstvenoj stanici, dok ćemo imati privremeni punkt u selu Ravnje gde ćemo vakcinisati stanovnike tog sela. A u subotu će u selu Radenković biti vakcinacija stanovništva tog sela. Tokom vikenda punktovi u gradu neće raditi, ti dani su po preporuci Instituta za Javno zdravlje predvidjeni za dezinfekciju i pripremu za narednu nedelju.” kaže dr. Adil

U skladu sa Odlukom Vlade Republike Srbije, na svim punktovima moći će da se vakcinišu isključivo građani koji su dobili poziv od elektronske uprave.

Možda Vam se svidi i