Danas se očekuje oko 2500 ukupno vakcinisanih

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Imunizacija protiv virusa COVID19 počela je u utorak, 19. januara na teritoriji opštine Sremska Mitrovica. Do zatvaranja ambulanti 22. januara vakcinu je primilo 1.961 osoba.

Danas je peti dan od početka masovne vakcinacije gradjana Sremske Mitrovice protiv COVID-19, i očekuje se do kraja dana da brojka vakcinisanih predje 2500.

“Presekom s jučerašnjim danom, do sada je vakcinisano 1961 sugradjanin. Od jutros se polako očekuje 2000-ti vakcinisani, a do kraja dana i 2500 vakcinisanih. Hteo bih da naglasim, iako vakcinisani, imunitet se stiče mesec dana nakon prve doze, odnosno toliko je potrebno organizmu da stvori antitela protiv kovid infekcije. Svi vakcinisani treba i dalje da se pridržavaju protiv epidemijskih mera, odnosno da nose masku, peru ruke i održavaju fizičku distancu. Zainteresovanost je mnogo veća nego što se očekivalo. Juče smo vakcinisali 1018 gradjana na teritoriji grada Sremska Mitrovica, za sada je većina tih gradjana penzioneri.” rekao je dr. Elhag.

Možda Vam se svidi i